IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щабът на Тръмп защити избора на Рекс Тилърсън

Изпълнителният директор на ExxonMobil има богат международен опит и познава геополитическата обстановка

20:29 | 14.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американски сенатори са загрижени от контактите на Тилърсън (вляво) с руския президент Владимир Путин. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Американски сенатори са загрижени от контактите на Тилърсън (вляво) с руския президент Владимир Путин. Снимка: архив Ройтерс

Номинираният за държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън е с богат международен опит, заявиха от щаба на Доналд Тръмп в опит да защитят избора на новоизбраният американски президент.

Изпълнителният директор на ExxonMobil има опит в преговори на международно ниво. Той познава геополитическата обстановка и има международни връзки, посочват още съветниците на Тръмп, цитирани от РИА Новости.

От щаба на президента, който ще стъпи в длъжност през януари 2017 година, изразяват своята увереност, че кандидатурата на Тилерсън ще получи одобрението на сенаторите.

Те нямат опасения от коментарите на редица американски сенатори, сред които и републиканци, че не са готови да подкрепят номинацията на Рекс Тилърсън за поста на държавен секретар на САЩ.

Директорът на ExxonMobil притеснява сенаторите с контактите си с руския президент Владимир Путин, коментираха анализатори след издигането на кандидатурата му. Той не само че се познава с Путин, но е и носител на Ордена на дружбата, връчен му лично от руския президент за принос в сътрудничеството между САЩ и Русия в областта на енергетиката.

Тилърсън е против санкциите срещу Русия, което не е странно предвид, че водената от него компания е един от големите губещи от западните ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още