IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокат от Wall Street оглавява Комисията за ценните книжа и фондовите борси

Избраният Джей Клейтън е адвокат от кантората Sullivan & Cromwell с дългогодишна практика в сливанията и придобиванията

10:26 | 03.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският сенат одобри във вторник избора на адвоката от Wall Street Джей Клейтън за ръководител на Комисията за ценните книжа и фондовите борси – агенцията, натоварена с контрола и изготвянето на правилата за финансовите пазари, съобщава Ройтерс.

Със 61 срещу 37 гласа Сенатът одобри номинацията, като някои от умерените демократи се присъединиха към колегите си републиканци в подкрепа на кандидатурата.

Клейтън ще положи официално клетва като председател на Комисията в четвъртък.

Той е дългогодишен партньор в правната кантора Sullivan & Cromwell и специализира в консултации на клиенти по публични и частни сливания и придобивания и при привличане на капитал.

Клейтън работи и по първичното публично предлагане на Alibaba Group Holding Company, а освен това представлява Godman Sachs, където работи съпругата му.

Очаква се тя да се оттегли от банката, за да се избегнат потенциални конфликти на интереси за съпруга ѝ.

С нетърпение очаквам да работя с моите колеги от комисията и с отдадения екип там, за да служа на американското общество и да продължа важната мисия на комисията“, казва Клейтън в изявление.

Много сегашни и бивши служители на ведомството са оптимистично настроени за лидерството на Клейтън. Очаква се той да фокусира част от усилията си върху начини за облекчаване на регулаторните тежести, които може би пречат на компаниите да привличат капитал.

По време на дебата преди вота обаче по-прогресивно настроените демократи заявиха, че изпитват опасения, че близките му отношения с Wall Street ще създадат твърде много конфликти и това може да доведе до по-слаб контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още