IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва спадове преди новините за данъците и за Фед*

Инвеститорите очакват официалното обявяване на следващия председател на Фед, като редица медии съобщиха, че това по всяка вероятност ще бъде Джером Пауъл

17:36 | 02.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват в ранната търговия в четвъртък, като инвеститорите очакват важни изявления за данъчната реформа и Федералния резерв, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 14 пункта, като най-много му натежава Home Depot.

В широкия измерител S&P 500 най-незадоволително се представят компаниите производителки на стоки от втора необходимост.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,23%.

По-късно в четвъртък се очаква Конгресът да публикува детайли за данъчната реформа. Президентът Тръмп обяви това като „най-голямото данъчно събитие в историята на страната“. Подобрените перспективи за данъчната реформа през последно време помогнаха на фондовия пазар в САЩ да покори нови рекорди.

Инвеститорите очакват и официалното обявяване на следващия председател на Фед, като редица медии съобщиха вече, че това по всяка вероятност ще бъде Джером Пауъл.

Wall Street продължава да следи и сезонът на отчетите, след като технологичният гигант Facebook публикува по-добри от очакваното резултати. Коригираната печалба на акция възлезе на 1,59 долара на фона на очаквания от 1,28 долара.

В четвъртък се очакват отчетите на Apple, Starbucks и CBS.

Златото поскъпва с 0,22% до 1 280,09 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI остава без съществено изменение на ниво 54,33 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,15% до 60,40 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1667 долара, а курсът на йената е 113,86 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,35%, а тази по 2-годишните книжа записва спад до 1,612%.

*Данните са актуални към 17:25 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още