IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителността на труда в САЩ нараства с най-бърз темп от 3 години

Разходите на единица труд за тримесечието също се повишават

15:55 | 02.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителността на труда в САЩ през третото тримесечие нараства с най-бързия си темп от три години, разходите за труда също се вдигат, пише Financial Times.

Производителността в САЩ извън селскостопанския сектор се увеличава с годишно натрупване от 3% през третото тримесечие, което е най-бързият темп на растеж от същото тримесечие на 2014 г., съобщава министерството на труда в четвъртък. Това задминава средната икономическа оценка за 2,4% ръст в анкета на Thomson Reuters, както и ръста от 1,5% през второто тримесечие.

В същото време разходите на единица труд се повишават с 0,5% в съответствие с прогнозите.

„Възстановяването от 3% с годишно натрупване на производителността през третото тримесечие представлява сериозен обрат спрямо застоя отпреди година и предполага, че реалното заплащане скоро ще започне да се ускорява по-бързо“, коментира Майкъл Пиърс, икономист в Capital Economics.

Данните бяха публикувани, след като през миналата седмица стана ясно, че икономиката на САЩ се разраства с 3% през тримесечието.

Производителността – количеството продукция за един час труд, обикновено води до по-добри жизнени стандарти. Слабата производителност се смята за препятствие пред амбициите на президента Доналд Тръмп да постигне растеж на икономиката от поне 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още