IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

210 близки до Путин са заплашени от санкции от САЩ

В "Списъка на Путин" са включени дори и премиерът Дмитрий Медведев и целият кабинет

09:00 | 30.01.18 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Министерството на финансите на САЩ публикува доклад, добил публичност като "Кремълския доклад", съдържащ имената на 96 олигарси и 114 високопоставени руски чиновници.

Срещу тях няма наложени санкции - замразяване на активи или забрана за влизане в САЩ, но това, че присъстват в този доклад, може да навреди на начина на общуването им с банки и други институции на Запад, допълва агенцията.

В т. нар. "Списък на Путин" присъства почти цялото руско правителство, включително и премиерът Дмитрий Медведев, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, както и външният министър на Русия Сергей Лавров, допълва Радио "Свободна Европа". Включени са изпълнителни директори на големите държавни компании, сред които и "Роснефт" и "Сбербанк", посочва още The Washington Post.

Сред засегнатите са Роман Абрамович и Михаил Прохоров, както и Олег Дерипаска.

От финансовото министерство обясняват, че личното състояние на всеки един от включените в новия списък на САЩ руски олигарси надхвърля 1 млрд. долара.

Списъкът е изготвен по искане на Конгреса и се предполага, че включените в него имат връзка с подозренията на САЩ за намеса в изборите през 2016 година. Още преди да бъде публикуван този доклад в Москва заявиха, че това е опит за намеса в техните избори, насрочени за март 2018 година.

От администрацията на Белия дом са заявили пред Конгреса, че не планират налагането на нови санкции срещу Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 2
makama
преди 6 години
Ужас.... Кошмар.... Трагедия.....На Боговете живеещи в Кремъл, ще се ограничат свободите.....Какво нещастие.... да имаш милиони долари за семки....т.е. за харчене, дребни разходки из света и да не те допускат... до рая....Сега американците, ще натиснат европейските си съюзници.....Лондон е ясен....Ха да видим, как ще реагират в Париж, Берлин, Рим и Мадрид .....Същото според мен се отнася и за Токио, Кейптаун и Сидни ....Боговете от Кремъл с тяхната безумна политика, вероятно ще трябва да си седят само в РФ, най-много да ходят на разходки до Пекин или Банкок........ не че има какво да се види там.... но все пак е различно....Важното е, че тези санкции с нищо няма да засегнат обикновените руснаци....Нито икономиката на РФ.... Аз лично този списък не мога да го определя като санкции ... Понеже целта на санкциите е да имат икономически последици за обществото / икономиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 11
lyusien
преди 6 години
Защо се прави този списък след като няма никакви санкции Всички дори обикновени анализатори знаеха кои ще бъде в този списък Хора приближени на Путин Защото само такива хора могат да станат богати и влиятелни в Русия И сега какво Тези хора от списъка ще продължават да си вършат това което са вършили до сега Въобще няма никакъв ефект от този списък Само медиен шум
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
Hahoto
преди 6 години
Станаха банални вече с тия санкции. Очаквам в следващия списък да е руския патриарх и Руската православна църква, кметове на големите общини като Москва и Питер и селскостопанските компании, които произвеждат и изнасят жито. Всеки тарикатлък, рано или късно, ще се плаща от някой!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още