IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Пред Общото събрание на ООН президентът призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност

19:59 | 24.09.19 г. 42
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи поредната си критика срещу глобализацията в речта си пред Общото събрание на ООН.

В изказването си той призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност.

„Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите“, каза президентът, цитиран от Bloomberg.

Президентът не подмина и темата за Иран, като посочи, че нито една страна не трябва да поощрява „жаждата за кръв“ на ислямската република и предупреди, че Техеран трябва да спре да заплашва други държави.

По думите на държавния глава властите в страната разпалват войните в Сирия и Йемен, като в същото време прахосват парите на страната за своя „фанатичен поход за ядрени оръжия“.

„Не трябва да позволяваме никога това да стане“, заяви той.

В годишната си реч Тръмп включи още обичайните си хвалебствия за американската мощ, засягайки още предупреждения за безконтролна миграция и липса на регулации на социалните мрежи.

От своя страна иранският президент Хасан Рохани заяви, че е отворен към идеята да обсъжда малки промени и допълнения към споразумението за иранската ядрена програма, ако САЩ вдигнат санкциите, наложени на Ислямската република, предаде БТА. Рохани заяви това пред репортери в Ню Йорк, където утре ще произнесе своята реч пред делегатите на Общото събрание.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да вдига санкциите, наложени на Иран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

40
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 4 години
ямаше да си губиш времето да пишеш тука, а щеше да си гледаш бизнеса ---хахаха, току що уби основната теза на импа и мазенгаз...че тук било сайт за инвеститори, квото и да значи според техните разбирания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 2 rate down comment 2
Otka4eni reformatori
преди 4 години
***, ти ако си създал бизнес от нулата и плащаш заплати на общо към 250 човека в две държави и т.н. ТИ.. нямаше да си губиш времето да пишеш тука, а щеше да си гледаш бизнеса и изобщо нямаше да се занимаваш със странични глупости като писане в някакъв форум или сайт. Но понеже си един ***, затова и висиш по цел ден тука, защото не си никакъв бизнесмен, а си просто поредния прош,ляк....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 4 години
Хаха пик.льо точно по финансова грамотност ще те отвея като куцо пиле домат :) когато създадеш бизнес от нулата, който да плаща заплати на общо към 250 човека в две държави , плюс милиони левове и рубли данъци. И когато дохода от вложенията ти, ти позволи да си купиш поне кола на 3 години и да отидеш на почивка поне в Тенерифе, Тогава ще имаш правото да ми се тъпаниш тук и да се наричаш инвеститор. Дотогава жакл.ко , дребно, маз.нокосо и грозно човече - радвай се на портфейлчето си от 5-10-15 -20 хил. лева :) наистина ни забавляваш като селски шут/ *** :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 0 rate down comment 4
khao
преди 4 години
никой не ти се зъби, само ти се подиграваме... един вид ти си нещо като селския *** тук във форума... и даже на моменти ми е тъжно колко те е ощетила природата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 4 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
На всички които ми се зъбите туканка, IQ-то ви е 100, ама общо, а 90 процента от него е събрано в зелката на Зелков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Не ме брой в - защото няма да плащам, за да се разправям с тотални невежи като тебе, дето са големи само на приказки. Да се въведе изпит по финансова грамотност, та такива като теб да отпаднат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 4 rate down comment 2
Mit1
преди 4 години
Да Mavi, факт е, че се опитват в първоначалния смисъл и облик на глобализацията да вкарват и грозни, и извратени неща. Това е съвсем нормално, когато някой е силен, да се опитва да наложи културни и други принципи с цел стадото да бъде по-контролируемо. Но, това не прави самите идеи и принципи на глобализацията други. Така, че спрете да спорите какво точно е глобализация и относно изкуствено вкараните или опити за вкарване на изброените. Трябва първо да теглим черта и да се съгласим какво всъщност е глобализация и чак след това да спорим харесва ли ни или не, прилагат ли я добре или не.За мен глобализация в чистата си форма е свързана само с услония на свободно правене на бизнес, движение на технологии, финанси и хора, свобода на индивида да избира своя път, да има максимална конкуренция за цени, пазари и качество и контролиращи органи и правила за всичко това на ниво планета.Много добре е описано от data, че САЩ бяха най-много за глобализацията, но когато не им излезе баш сметката с Китай, сега уж са най-много против нея, докато ги смажат (ако успеят) и после пак нанове ща са си най-много "За", независимо дали е Тръмп или някой друг. Просто позакъсняха и сега изхода е доста неясен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 2 rate down comment 2
Mit1
преди 4 години
Опитвам се да кажа, че ако глобализмът е добър АКО: няма прекален национализъм, ако няма войни, които са само и само да лапат пари от петрол и ресурси, ако няма кражба на технологии, ако няма растеж на всяка цени и такива неща като отрицателни лихви, честно плащане на дължимите данъци от големи корпорации като Гугъл, Амазон, Епъл и т.н., и огромни дългове на развитите страни и организации като СТО, ООН, НАТО и т.н. работят по-добре в тази сфери. Изброените проблеми, не са белег на глобализма, а на чистата човешка алчонст и егоизъм, на популизъм и доста свързан с *** политика и избори. Сигурен съм, че не е лесно да се намалят до някакъв поносим минимум изброените проблеми, но все пак, те не противоречат на глобализма. Тези проблеми или част от тях ги е имало и при по-социални държави и при по-монархични и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 4 години
партийни*
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
мави е на нивото на импа, но смоартийни връзки... незнам иъде виждаш качество
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още