IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Пред Общото събрание на ООН президентът призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност

19:59 | 24.09.19 г. 42
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи поредната си критика срещу глобализацията в речта си пред Общото събрание на ООН.

В изказването си той призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност.

„Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите“, каза президентът, цитиран от Bloomberg.

Президентът не подмина и темата за Иран, като посочи, че нито една страна не трябва да поощрява „жаждата за кръв“ на ислямската република и предупреди, че Техеран трябва да спре да заплашва други държави.

По думите на държавния глава властите в страната разпалват войните в Сирия и Йемен, като в същото време прахосват парите на страната за своя „фанатичен поход за ядрени оръжия“.

„Не трябва да позволяваме никога това да стане“, заяви той.

В годишната си реч Тръмп включи още обичайните си хвалебствия за американската мощ, засягайки още предупреждения за безконтролна миграция и липса на регулации на социалните мрежи.

От своя страна иранският президент Хасан Рохани заяви, че е отворен към идеята да обсъжда малки промени и допълнения към споразумението за иранската ядрена програма, ако САЩ вдигнат санкциите, наложени на Ислямската република, предаде БТА. Рохани заяви това пред репортери в Ню Йорк, където утре ще произнесе своята реч пред делегатите на Общото събрание.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да вдига санкциите, наложени на Иран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 26 rate down comment 9
lefti
преди 4 години
Не е въпроса, кво ще каже Тръмп, а как се чувстват хората. Глобализацията се превърна в пълен *** и фарс. Празни думи, които не могат да заличат културните различия между бели, жълти и черни, въпреки интернет, въпреки либерастията и мнимата свободна търговия. Очаквайте втория мандат на Тръмп, не щото е перфектният кандидат, а щото е популист, не либераст. Либерастите самозабравиха, че обикновените хора решават на избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 16
korn
преди 4 години
Тръмп е мошенник и крадец. Тази реч Путин я държа пред ООН преди няколко години. Путин е истинския борец против глобализма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 9
majnata
преди 4 години
а ти какво се опитваш да ни кажеш...как по-малко ше боли при глобализЪма ли ...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 14
Mit1
преди 4 години
Хора, това са само едни думи, които звучат готино за маса хора. Тези сладки думи им дават чувство за сигурност, чувство за гордост, родолюбие и т.н. Това което реално се крие зад тези думи са различни интереси, лобита и политики, които нямат нищо общо с точното значение на думите, така че не ровете по речници. Примерно - няма нищо патриотично в това да налагаш мита и съответно да вдигаш цената на продуктите за потребителите; да разтройваш веригите на доставки и фирмите, които правят бизнес по най-ефективен начин; да излизаш от Парижкото споразумение; да воюваш за търговски баланс с определени страни; да забъркваш война с Иран; да защитаваш СА, въпреки случая с журналиста; словесно да воюваш ежедневно с представителите на ФЕД, все едно са *** и зависими от президанта; да продължаваш да произвеждаш огромни количества оръжие, а дълговете на държавата ти да растат главоломно. Кое точно е патриотичното тук?Не на последно място глобализацията не противоричи на патриотизма. Те могат да вървят ръка за ръка, ако политиките се правят добре.Ако всичките тези усилия, беше съсредоточил в патриотични каузи - ОК, тогава да кажеш, тоя пък се извъди страшен патриот, евала. Дето се вика да си кажеш, може да е зле в много отношения, но поне е патриот от където и да га погледнеш. А, то... само едни хубави думи, много модерни напоследък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 14
majnata
преди 4 години
баси тъппанарите сте ...кухаото , петАр , стовен и разбира се юсеин...най добре е да ви командва некой с дистанционното , налЕ ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 9
bgMan
преди 4 години
И аз бих гласувал затова бъдещето да принадлежи на патриотите, а не на глобалистите. Само че на истинските патриоти, не на проостаците мислещи (и представящи) се за такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 21
khao
преди 4 години
... го каза сина на немски емигранти, женен за поредната източно-европейска емигрантка! Ама не е виновен само той, предимно са глууупаците които ги избират такива ... и докато стадото блее, ще обеднее и оскотее повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 39
Petar2015
преди 4 години
Глобализацията означава: една държава, един език, една валута, един цар.Патриотизмът може ли да ни даде това? Не. По-добре патриотизмът да си отвори учебника по история и да прочете за съдбата на Третия Райх. Играта "един срещу всички" свършва по този начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 37
Стоян Петров
преди 4 години
Патриотизма съществува там, където не желаят да спазват законите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 31
lyusien
преди 4 години
Това е удар под кръста срещу Е С Глобализацията съществува въпреки нашето желание и съзнание И патриотизма няма нищо ощо с глобализацията Можеш да бъдеш патриот и във С А Щ и във Е С Какво ли ще стане ако патриотизма във Тексас и Калифорния надделее и те решат да станат самостоятелни държави Калифорния е петата икономика в света а Тексас е третия най голям производител на нефт в света Но те не го правят защото искат да бъдат част от най ликата страна в света Не бива да се удрят под кръста най близките ти съюзници и приятели Може би до края на мандата си Тръмп ще го разбере
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още