IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Пред Общото събрание на ООН президентът призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност

19:59 | 24.09.19 г. 42
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи поредната си критика срещу глобализацията в речта си пред Общото събрание на ООН.

В изказването си той призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност.

„Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите“, каза президентът, цитиран от Bloomberg.

Президентът не подмина и темата за Иран, като посочи, че нито една страна не трябва да поощрява „жаждата за кръв“ на ислямската република и предупреди, че Техеран трябва да спре да заплашва други държави.

По думите на държавния глава властите в страната разпалват войните в Сирия и Йемен, като в същото време прахосват парите на страната за своя „фанатичен поход за ядрени оръжия“.

„Не трябва да позволяваме никога това да стане“, заяви той.

В годишната си реч Тръмп включи още обичайните си хвалебствия за американската мощ, засягайки още предупреждения за безконтролна миграция и липса на регулации на социалните мрежи.

От своя страна иранският президент Хасан Рохани заяви, че е отворен към идеята да обсъжда малки промени и допълнения към споразумението за иранската ядрена програма, ако САЩ вдигнат санкциите, наложени на Ислямската република, предаде БТА. Рохани заяви това пред репортери в Ню Йорк, където утре ще произнесе своята реч пред делегатите на Общото събрание.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да вдига санкциите, наложени на Иран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

20
rate up comment 16 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
Бе не знам какво определя МВФ, ама знам каква е разликата между международна търговия, движение на хора, движение на капитали и разпространение на знания и всичко това в условията на глобализация. Всички тези аспекти на международните отношения са съществували и съществуват и в момента и без глобализация. Глобализацията обаче предвижда те да се осъществяват без национален суверенитет, където политически, икономически и културни граници не съществуват, решенията се вземат на едно място и са задължителни за всички, комуникацията се извършва на един глобален език, финансовата система работи с една валута и културните и обществени принципи в обществото са едни за всички.Много четеш, малко мислиш... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 8
zelka007
преди 4 години
:)))МВФ определя четири основни аспекта на глобализацията :- търговия и сделки - капиталови и инвестиционни потоци- миграция и движение на хора- разпространение на знания и технологииможеш ли да търгуваш глобално без глобални транспортни и финансови връзки , туканка имаш виден глобален инвеститор , често пише по форума в подкрепа на тръмп :)))можеш ли да произвеждаш глобален потребителски продукт само със собствени технологии и материали :))) и да го разкарваш със собствени камиони/кораби/самолети/бусове ...хората са пътували и мигрирали от хилядолетия дето пишеш ... просто е обединено всичко това в един термин , какво включваш в този термин още дето не ти харесва ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 15 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
А патриотизмът американците (и Тръмп и останалите) го разбират нака: Год блес Америка, а светът да я обича, почита, уважава, да пази границите й, да й се подчинява, да търгува с долари през американски банки и да празнува 4-ти юли...:lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 13 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Хехе... това не е глобализъм, а международна търговия, която човечеството практикува от хилядолетия... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 8 rate down comment 8
zelka007
преди 4 години
хммм ... на всички антиглобалисти и да дам няколко примера ако позволите :))) ...1. chaos group ... да , това са онези българи дето спечелиха оскар за визуални ефекти . тяхната БЪЛГАРСКА фирма оперира ГЛОБАЛНО и е един от лидерите в бранша ...2. walltopia ... да , това е онази БЪЛГАРСКА фирма която оперира ГЛОБАЛНО и е безапелационен лидер в бранша ...3. средна гора ад - произвежда столове за икея и ги продават в цял свят . тази БЪЛГАРСКА фирма продава чрез икея ГЛОБАЛНО ...4.5.6.7. ... 999 ... мога да добавя български лидер в производството на електронни лампи , бият филипс и японците по качество и инженеринг . мога да добавя производител на изкуствени елхи дето изнася по цял свят и за китай ... още много мога да добавя :)))всичко това се дължи на ГЛОБАЛИЗМА , който и каквото да разбира под тази дума :)))искам да питам антиглобалистите , защо си купуват японските телевизори , защо си купуват немски домакински уреди , защо си купуват френски дизели , защо си купуват испански обувки , защо ползват хамерикански софтуер ? а , защо ? защо не се затворят в черупката си ? защото ако не ползвахме глобални стоки и услуги , туканка щяхме да си цапаме още с цъpвули и навуща ... :))) ... глобализма има и отрицателни страни , но добрите са повече ... да , сигурно трябва да се регулира , но като цяло е добра работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 12 rate down comment 5
korn
преди 4 години
Като истински антиглобалист Тръмп би трябвало и да забрани долара да е световна валута и петрола да се продава глобално в долари. Истинския мъж е голям на действия, не на думи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 4 години
Поста беше за majnata. Съжалявам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 4 години
Иска да ти каже че който не става при патриотизма, не става и при глобализма. Нищо лично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 13 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Тръмп отново показа, че е честен и достоен човек и е прав на 1000 процента. Това е историческа реч. Не ме учудват и коментарите под - ясно е кои са тук честните хора и кои: дребните предателчета на чужда хранилка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 5
data
преди 4 години
Ха , сега очаквам като истински борец с глобализма Тръмп да изтегли глобалните американски компании и да престане да реве примерно пред Франция за това че иска да ги обложи с данъци . Също такла да прибере глобалната си армия в рамките на държавата си . След това думите му ще имат нещо общо с реалноста
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още