IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Бъдещето принадлежи на патриотите, а не на глобалистите

Пред Общото събрание на ООН президентът призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност

19:59 | 24.09.19 г. 42
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи поредната си критика срещу глобализацията в речта си пред Общото събрание на ООН.

В изказването си той призова другите държави да защитят границите си и да отхвърлят изтриването на националната идентичност.

„Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите“, каза президентът, цитиран от Bloomberg.

Президентът не подмина и темата за Иран, като посочи, че нито една страна не трябва да поощрява „жаждата за кръв“ на ислямската република и предупреди, че Техеран трябва да спре да заплашва други държави.

По думите на държавния глава властите в страната разпалват войните в Сирия и Йемен, като в същото време прахосват парите на страната за своя „фанатичен поход за ядрени оръжия“.

„Не трябва да позволяваме никога това да стане“, заяви той.

В годишната си реч Тръмп включи още обичайните си хвалебствия за американската мощ, засягайки още предупреждения за безконтролна миграция и липса на регулации на социалните мрежи.

От своя страна иранският президент Хасан Рохани заяви, че е отворен към идеята да обсъжда малки промени и допълнения към споразумението за иранската ядрена програма, ако САЩ вдигнат санкциите, наложени на Ислямската република, предаде БТА. Рохани заяви това пред репортери в Ню Йорк, където утре ще произнесе своята реч пред делегатите на Общото събрание.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да вдига санкциите, наложени на Иран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

30
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 4 години
щото па мазенгаз е големия инвеститор... ае моля ти се, много си повярвахте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 4 години
това е специализиран сайт, само в кухата ти тиква... само кадър на аонсу може да си мисли че има специализирани сайтове с безплатен достъп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 2 rate down comment 2
data
преди 4 години
Ха , то е достатъно да погледнеш , че активноста на форума РЕЗКО спада след 17 часа в делничен ден , събота и неделя и по официалните празници - и ти става ясно кви "инвеститори" пишат тук
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 1 rate down comment 7
georgi_shum
преди 4 години
Импа не го брой в платен форум. :)) Целия му спестовен портфейл е по малък от заплатите които аз и ти си плащаме. Месечните :)А иначе - добре дошъл. Предвид нивото на дразнителите тук - като мазнокоско, абата и т.н определено липсваше качествен дразнител :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
За едно съм съгласен с тебе - за повечето тука.Обаче не знам как стопаните на този сайт ще се отнесат към предложението ми, като специализирана за инвеститори и предприемачи медиа - нали е креатура на Блумбърг, име сериозно са си сложили на сайта - да въведе имуществен ценз за достъп.... ама айде - това е много брутално, но поне платен достъп до форума тука. И тогава ше се преброиме умните е глуууууупавите, щот евреите викат - кат си много умен, къдеса ти парите?. Май ше си останеме да си пишеме само с Мишето, Импа, Шуменското Гоше и още двама-трима... дагоева ... :lol:И тогава пак мое си пишеме за глобализацията. Пролетариатът в Днес.бг ше си доказвате интелекта, а ние тука ше си лафиме за кинти, щот (пак) евреите това викат - кой квото и да ти плещи, става дума за кинти... Нъл тъй...? :lol:Кво шкайш...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 5
khao
преди 4 години
прав си, но повечето тук са платени глуууупаци и те не могат да разсъждават... виж мишето със стоте му профила, мазенгаз и другите.те висчки богатеят и работя с чужденци и извличат ползите от глобализма ... но мрънкат срещу него ... кажи ми това какви хора са? за мен са чисти глууупаци !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 10
Otka4eni reformatori
преди 4 години
Виждам, че има доста хора, които така и не разбраха какво е Глобализма...Нека ви обясня с 3 -4 изречения, па белким го схванете с *** си ***, особено глобалистите тука.......Например американска фирма която произвежда телевизори.1. Произвежда телевизори в САЩ с производствена цена 400 и го продава за 500 долара - печалба 100 долара...2. Инвестира в Сомалия или Уганда 10 милиона долара и дава на работниците 500 долара заплата на месец, които досега са живели с 20 долара на месец.3. Сомалийците се радват колко са богати - Урааа да живее глабализма!!!.4. Произвежда телевизори в Сомалмия на цена 40 долара и естествено пак си продава на 500 долара - печалба 450 доларес....5. Нещо неясно?.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 14 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Ми нормално - който има какво да продава, му требват пазари - колкото повече, толкова повече - желателно, сичките земни кълбета. Проблемът на американците е, че късно се сетиха да четат Маркс и да осмислят смазващата истина за принадената стойност. Те беха решили, че ще си цъфтят, като яздят Китай за аргатин и си живкат от маржовете между евтиното китайско производство и високите пазарни цени на техните търговски марки. Оказа се, че сметката не излиза баш и у тях остават все по-малко кинти, а в Китай - все повече, а големата пара мирно не седи и иска да налага правила, хем китайски, гиби... :lol:Тръмп изразява интересите на индустриалния капитал, който би тревога още преди години, но беше натикан в ъгъла от финансовата оригархия.Нашият (на Европа) проблем е същия, защото заразената с американски капитал европейска индустрия по команда също си изнесе заводите в Китай, а за тези 20-30 години индустриалната работна сила и тук и в Щатите дегенерира и сега и да връщат, нема кой да работи, еле па на китайските разценки. И ни напред, ни назад. И затова глобализацията ни е шойн, щот ни пълни магазините с евтиния ама нещо зехме да не харесваме новия глобализатор, щот той си е напрао Император и си върви със сички атрибути... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 9 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 4 години
Още чичко ти Маркс подробно се е занимал с въпроса за международното разделение на труда, където е подредил връзките между капиталистическите участници в производството на стоки и услуги, но го е класифицирал като елемент от мутирането на капитализма в империализъм. Именно това е и глобализмът - желанието на една империя да овладее света - нещо, което всички империи са опитвали и все нещо им е попречило. Само смяна на думи - пароле, пароле... ;) И днес доста народ пречи, щот некои хора мислят с главите, а не с тумбаците си. Алъш-вериш винаги е имало и ще има - него никой не може да го спре. Въпросът е при кого ще остане най-много кяр... И те така колелото на историята се върти и ще продължава да се върти до пълната победа на комунизма - не аз, а другарят Георги Димитров пред лайпцигския процес... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 16 rate down comment 4
data
преди 4 години
Глобализма според запада е проста работа - всички да си изравним митата за да сме глобални . Тънки момент е че апада имаше технологично предимство и превзе пазарите на всички дет си свалиа гащите . Големият проблем на Тръмп и компания е че Китай много бързо навакса с технологиите и апочна да ги бие с тяхните камъни та се наложи бърже да обръщат палачинката . Та в кратце в световната история силните са били за глобализация , слабите са виели за патриотизъм :) Смешното в ситуацията е че в Момента Китай искат глобализация а САЩ вият за патриотизъм :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още