IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новините от търговския фронт обнадеждиха Wall Street*

Петролът обаче отчита по-значително поевтиняване, като WTI и Брент се разделят със съответно над 1% и 2% от цената си

18:15 | 30.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Американските пазари започнаха последната борсова сесия от месеца с ръстове, като основен фокус на инвеститорите е актуалното състояние на търговските отношения между САЩ и Китай, съобщава CNBC. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва ръст от над 90 пункта (0,34%) до 26 911 пункта.

От своя страна широкият измерител S&P 500 отчита сходно увеличение от 0,38% до 2973,05 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite – 0,42% до 7972,96 пункта.

Сред най-добре представящите се сектори е този на здравеопазването, който нараства с близо процент. Сходно е увеличението и при технологичните акции. Книжата на Apple поскъпват с над 1,4%, след като J.P. Morgan увеличи целта за цената им по-рано. Според новите данни се предвижда увеличение в цената им с над 20% в следващите 12 месеца.

Основните индекси на Wall Street завършиха миналата седмица на негативна територия, след като се появиха съобщения, че Белият дом обмисля ограничаване на американските инвестиции в Китай, включително евентуално отписване на китайски компании от американската фондова борса.

Въпреки това в съобщение през уикенда говорител на финансовото министерство заяви, че към момента властите във Вашингтон не разглеждат възможността за забрана на китайски компании да листват акции на американския пазар.

Официални делегации от САЩ и Китай се очаква да проведат среща на 10 октомври в опит двете държави да се приближат до постигане на споразумение.

Водещите американски индекси отбелязват смесено представяне за месеца. Преди началото на днешната сесия Nasdaq Composite отчита лек спад за септември, докато S&P 500 и Dow бележат ръст от над 1%.

На стоковите пазари цената на петрола отбелязва по-значително поевтиняване. Американският сорт WTI се разделя с 1,22% от стойността си до 55,23 долара за барел. От своя страна международният бенчмарк Брент губи 2,49% от цената си до 60,37 долара за барел.

Златото също поевтинява с близо процент до цена от 1491,80 долара за тройунция.

В същото време доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, нараства до 99,29 пункта.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации също нараства до съответно 1,678% и 2,141%.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още