IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп рестартира митингите си със старите призиви

В продължило 90 минути обръщение той повтори няколко пъти неотговарящото на истината твърдение, че президентските избори са били откраднати

09:35 | 27.06.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент Доналд Тръмп разкритикува имиграционната политика на сегашния президент на САЩ Джо Байдън и призова поддръжниците си да помогнат на републиканците да си върнат мнозинствата в Конгреса, предаде Ройтерс.

Тръмп направи това на голям митинг в щата Охайо, който е един от щатите, в които той отбеляза победа на американските президентски избори миналата година, връщайки се към познатия си сценарий на оплаквания, преувеличени твърдения и подкрепа за лоялни републиканци.

Въпреки че Тръмп взе участие в различни събития на Републиканската партия след загубата си на президентските избори, събитието извън Кливланд бе първият му голям митинг след напускането на Белия дом, който наподобяваше характерните за бившия президент митинги, които традиционно имат голямо значение за съхраняването на подкрепата на неговите привърженици.

В обръщение, което продължи около 90 минути, Тръмп заяви, че всичко, което „е създал, се спуска по тръбите“ и повтори няколко пъти неотговарящото на истината свое твърдение, че изборите през 2020 г. са му били откраднати, предава Bloomberg.

На събитието Тръмп заяви, че все повече имигранти влизат в САЩ през южната граница на страната.

„Ще си върнем Камарата на представителите, ще си върнем Сената, ще си върнем Америка и ще го направим скоро", каза Тръмп.

Крехките мнозинства на демократите в двете камари на американския Конгрес ще бъдат поставени под въпрос на средносрочните избори догодина, отбелязва Ройтерс.

„Два пъти спечелихме изборите и е възможно да се наложи да ги спечелим за трети път“, каза Тръмп. След което тълпата пред него започна да скандира: „Тръмп спечели. Тръмп спечели“.

В многобройни фалшиви твърдения за измама на изборите, повечето от които бяха отхвърлени от многобройни съдилища, Тръмп заяви, че се „срамува от Върховния съд", за който номинира трима от деветте му съдии.

Събитията на Тръмп, включително в кметство на границата между Тексас и Мексико през следващата седмица и поява на събитието за празника на Деня на независимостта на Републиканската партия във Флорида, са и възможност за него да събира пари за бъдещи политически или правни нужди и да повишава разпознаваемостта си, докато профилът му е забранен от големите социални медийни платформи.

Събитието в Охайо беше в подкрепа на бившия помощник в Белия дом Макс Милър, който говори преди Тръмп и се кандидатира за изборите през 2022 г. срещу представителя на Републиканската партия Антъни Гонсалес, който гласува за импийчмънт на Тръмп. Бившият президент присъства на набирането на средства за Милър преди митинга и след това за кратко го върна на сцената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
айде хаирлия да е , Бойчо , да искараш неко леФ и ти ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още