IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калифорния се обръща към изкопаемите горива заради недостига на електроенергия

Щатът търси позволение от енергийното министерство да изгаря повече природен газ, за да покрие нуждите на населението по време на горещините

21:42 | 09.09.21 г. 24
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Калифорния се обърна към федералното правителство с молба да обяви „извънредно положение за надеждността на електричеството“, с което щатът да може да използва повече изкопаеми горива, за да избегне прекъсванията в захранването, съобщава Bloomberg. 

Основният мрежови оператор на щата иска от Министерството на енергетиката на САЩ да преустанови действащите правила за замърсяване на въздуха за някои електроцентрали, работещи с природен газ, в случай че тяхната мощност е необходима „за задоволяване на търсенето в условията на изключително предизвикателни условия, включително екстремни горещини, горски пожари, силни ветрове и различни проблеми с мрежата “, се посочва в декларация.

За втори пореден ден властите в Калифорния призоваха жителите на най-големия щат в САЩ да пестят енергия, тъй като горещото време води до увеличена употреба на климатици.

Искането подчертава конфликта между зелените стремежи на Калифорния и реалността. Вятърът и слънчевата енергия досега не успяват да покрият недостига на електроенергия, изострен от затварянето на газовите централи. Калифорнийският независим системен оператор предупреди няколко пъти това лято за очертаващия се недостиг на електроенергия.

Декларацията за извънредни ситуации от Министерството на енергетиката ще позволи на новите газови съоръжения, наскоро поръчани от щата, да се свържат към мрежата до средата на този месец. Това също би облекчило ограниченията за замърсяването за някои други газови централи.

Подобна извънредна заповед беше издадена по време на рязкото застудяване в Тексас, което предизвика множество прекъсвания при доставките на електроенергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 2 години
На Залка 00 може да му е свършил лимита. Да речем, че му плащат по 10 цента на изхождане, но не повече от 5 долара на ден. Примерно и евентуално :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
Императорът
преди 2 години
Хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Valentin13
преди 2 години
я, не мой да бъде! та това е революция. мозъчните клетки започват да се възстановяват в обхванатия от Зеленизъм щат. учените!!! къде спите бре? зеленков, давай обяснявай, че това е временно и скока след това ще е още по-напред. мале, мале, какво доживяхме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още