IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley изненада с по-малък от очакваното спад на печалбата

Нетните приходи се понижават с 6% за тримесечието до 14,8 млрд. долара, но все пак са над прогнозите за 14,27 млрд. долара

16:47 | 14.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&nbsp;Victor J. Blue/Bloomberg</em></p>

Снимка:  Victor J. Blue/Bloomberg

Американската банка Morgan Stanley отчете по-малък от очакваното спад на печалбата си за първото тримесечие в размер на 11%. Почти двойно по-големият размер на таксите от консултантска дейност по сделки за сливания и придобивания помогнаха за смекчаване на удара от спада в активността на капиталовите пазари, съобщава Ройтерс.

Кредиторът успя да се представи по-добре от конкурента Goldman Sachs в сегмента на консултантската дейност по сливания и придобивания, въпреки че руската инвазия в Украйна разтърси капиталовите пазари и принуди компаниите да замразят плановете за сделки и листвания.

Приходите от търговия с ценни книжа също се оказаха по-добри от прогнозите на някои анализатори, понижавайки се с 6% за тримесечието до 3,98 млрд. долара спрямо пика си от миналата година.

Morgan Stanley записва приходи от 258 млн. долара от бизнеса си с набиране на капитал за клиенти под формата на ценни книжа, което е значителен спад от 1,5 млрд. долара година по-рано. Според данни на Refinitiv обемите на сделките от този тип са намалели с 80% през първото тримесечие както за Morgan Stanley, така и за Goldman Sachs.

През тримесечието Morgan Stanley има приходи от 944 млн. долара от консултантска дейност, спрямо 480 млн. долара година по-рано.

Въпреки това приходите от инвестиционно банкиране отчитат спад с цели 38% до 1,76 млрд. долара.

Печалбата на Morgan Stanley за трите месеца спада до 3,54 млрд. долара, или 2,02 долара за акция, спрямо 3,98 млрд. долара, или 2,19 долара за акция, година по-рано. Това обаче е над прогнозите: анализаторите очакваха средно печалба от 1,68 долара на акция, показват данните на Refinitiv.

Нетните приходи се понижават с 6% за тримесечието до 14,8 млрд. долара, но все пак са над прогнозите за 14,27 млрд. долара.

Възвръщаемостта по физическия капитал на банката, наблюдавана отблизо метрика, която показва колко успешно банката използва собствения си капитал за генериране на печалба, бе в размер на 19,8% през тримесечието. Стойността е значително над двугодишната цел на банката между 14% и 16%.

Общите разходи на банката се понижават до 4,83 млрд. долара от 5,3 млрд. долара година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още