IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индиец стана главен икономист на Световната банка

Каушик Басу има докторска титла от London School of Economics, преподавал е в университета Cornell и бе главен икономически съветник на индийското правителство

21:49 | 05.09.12 г.
Индиец стана главен икономист на Световната банка

Индиецът Каушик Басу бе обявен за новия главен икономист на Световната банка, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на финансовата институция.

Басу за последно бе главен икономически съветник на индийското правителство и ще бъде вторият главен икономист в банката от развиваща се държава. Той заменя китаеца Джъстин Лин, чийто мандат изтече на 1 юни.

Притежателят на докторска титла от London School of Economics е преподавал и като професор по икономикс и международни проучвания в университета  Cornell в Ню Йорк и е основател на Centre for Development Economics в Delhi School of Economics.

Развиващите се страни отдавна настояват за по-голямо влияние в Световната банка и Международния валутен фонд.

От началото на октомври, когато ще поеме поста си, Басу ще работи с новия президент на Световната банка Джим Йон Ким, американец от корейски произход, който встъпи в длъжност преди 2 месеца.

„Каушик носи пряк опит от развиваща се държава и ще представлява огромен актив за институцията“, се посочва в изявление на Ким.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още