IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BASF с близо 20% ръст на печалбата за третото тримесечие

По-големите приходи се дължат най-вече на продажбите на функционални материали и разтвори и подобряващи работата продукти

12:06 | 25.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Въпреки положителните резултати, изпълнителният директор Кърт Бок остава нащрек.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Въпреки положителните резултати, изпълнителният директор Кърт Бок остава нащрек. Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на химикали BASF SE публикува солидно увеличение на нетната си печалба за третото тримесечие в петък, съобщава MarketWatch.

Нетната печалба на компанията скочи с 19% на годишна база до 1,1 млрд евро в третото тримесечие, което е над прогнозите на анализаторите, а груповите продажби са отбелязали ръст от 1,5% до 17,73 млрд евро.

„По-големите приходи се дължат най-вече на приноса на продажбите на функционални материали и разтвори и подобряващи работата продукти, но и по-ниските разходи по останалите ни продукти също допринесоха“, каза изпълнителният директор Кърт Бок.

BASF преизпълни годишната си програма, насочвайки се към повишаваща се печалба и представителни приходи, но все пак не очаква световната икономика или търсенето на химикали да се засилят през четвъртото тримесечие.

„Обстановката най-вероятно ще остане предизвикателна. Очакваме неравномерно развитие, белязано от икономическа несигурност“ каза Бок.

BASF не е единствената компания в бранша, която отбелязва положителни резултати за тримесечието. Компанията за химикали DuPont обяви печалба от 285 млн долара, а продажбите ѝ са се покачили с 4,7% до 7,74 млрд щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още