IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще стане Личност на годината?

Американският президент Барак Обама има шанса да грабне приза за трети път

14:03 | 10.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кой ще стане Личност на годината?

Списание Time обяви десетте финалисти, които ще се борят за званието Личност на годината за 2013 г.

Сред фаворитите за титлата е бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън, който разпространи 200 000 документа за подслушванията, извършвани от Агенцията за национална сигурност в САЩ. Той събра 1445 гласа, озовавайки се директно в челната десетка.

Изненадващо там се оказа и сирийския президент Башар Асад.

Американският президент Барак Обама отново е в списъка с финалистите, след като през 2008 г. и 2012 г. беше обявен за Личност на годината. Той е и единственият, който е бил в миналогодишния списък, и присъства и в този за 2013 г.

Папа Франциск също се оказа в челната десетка заедно с основателя на Amazon Джеф Безос, както и президента на Иран Хасан Рохани, който получи 26,2% от гласовете, изпреварвайки турския премиер Реджеп Ердоган.

В списъка са още поп звездата Майли Сайръс, борецът за права на хомосексуалните Едит Уиндзор, първият сенатор на Тексас от латиноамерикански произход, както и американският министър на здравеопазването Катлийн Сибелиъс.

Призът Личност на годината ще бъде връчен на 11 декември.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"ще стане" или ще го направят? - първото предполага свобода на избиращите... а второто - свобода на налагащите... ако проверим и после изходим от правилното, че налагащите назначават избиращите, то значи тяхното поле на избор включва това на избиращите, а не обратно :))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още