IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозиционните делегати на "Женева-2" влязоха в списъка с терористи на режима

Режимът на Башар Асад е конфискувал и банковите им сметки

10:15 | 16.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Опозиционните делегати на "Женева-2" влязоха в списъка с терористи на режима

Сирия прибави имената на опозиционните делегати на мирните преговори на конференцията “Женева-2” в списъка с терористи и конфискува техните банкови сметки.

На единия от тях е конфискувана и къщата, посочват антиправителствени участници в събитието, целящо да разреши конфликта в Сирия.

Сирийското министерство на правосъдието посочва в меморандум, че “авоарите са били замразени по силата на закон срещу тероризма от 2012 г.”.

След като преговорите между двете страни не постигнаха успех по време на мирната конференция, се очаква, че това решение ще настрои още повече членовете на опозицията и международните ѝ поддръжници срещу режима на Башар Асад.

Преговарящите опозиционери са разбрали преди няколко дни, че са включени в списъка с терористи, в който са вписани и други 1500 активисти и бунтовници. Всички те са категорични, че сирийският президент трябва да се откаже от властта.

Делегатът на правителството Баша Джаафари заяви, че решението е било взето два месеца преди започването на преговорите и нямат общо с конференцията. Той изтъкна, че всеки, който отказва да се бори с тероризма, е част от него.

“Режимът иска да се докаже, че може да се справя с нас лично”, коментира случващото се опозиционният делегат Ахмад Джакал.

По последни данни броят на загиналите в сирийския конфликт е достигнал 140 000 души.  

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още