IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се разплете ли скоро мистерията с изчезналия полет МН370?

Останките, открити на о. Реюнион, са на изчезналия преди повече от година самолет на Malasian Airlines, потвърждават експертизите

21:28 | 05.08.15 г.
<p>
	Премиерът на Малайзия обяви резултатите от експертизата на пресконференция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерът на Малайзия обяви резултатите от експертизата на пресконференция. Снимка: Ройтерс

Мистерията с полет МН 370 на Malasian Airlines изглежда започва да се разплита. Парчето от самолет, намерено на о. Реюнион преди няколко дни, е от самолета, който изчезна на 8 март 2014 г., сочат резултатите от експертизата, съобщава АП.

Новината беше обявена от министър-председателя на Малайзия Наджип Разак. “С натежало сърце искам да съобщя, че международният екип от експерти убедително потвърждава, че отломките от самолет, намерени на о. Реюнион, са от MH370", посочи Разак на пресконференция.

“Сега имаме физически доказателства, че полет МН370 е приключил трагично в южната част на Индийския океан”, допълни той.

Информационната агенция припомня, че природозащинтици намериха отломките на плажа на о. Реюнион през миналата седмица. Сегментът от крилото беше изпратен в Тулуза, Франция, за да бъде изследван от група експерти.

Разследващите се надяват, че парчето ще им подскаже какво се е случило със самолета преди да изчезне от радарите.

Някои експерти заключават, че летателната машина вероятно се е разпаднала след разбиването във водите на океана. Това означа, че някой в пилотската кабина съзнателно е манипулирал контролите.

Продължава и издирването на останки от самолета под водата. Претърсват се и други плажове за още отломки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още