IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите на Г20 ще поискат създаването на списък с данъчни убежища

Списъкът трябва да е изготвен до юли 2017 г. и да включва наказателни мерки

10:26 | 05.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Участниците в срещата на върха на Г-20 ще поискат в заключителната декларация да бъде включено създаването на списък с данъчни убежища и наказателни мерки срещу тях, заяви френският министър на икономиката и финансите Мишел Сапен, цитиран от Франс прес.

По думите му това се случва за първи път, тъй като в документа ще има "елементи", които никога не са били споменавани от държавните и правителствени ръководители на Г-20 за "конкретна, ефективна борба" срещу данъчните измами и данъчната оптимизация. Той уточни, че "черният списък" с данъчни убежища трябва да бъде изготвен до юли 2017 година, едновременно със съответните наказателни мерки.

Мишел Сапен изтъкна, че има съвпадение на анализите, правени от участниците в срещата на върха за съществуването на растеж, който обаче е слаб, и че трябва да се направи всичко възможно той да бъде устойчив, по-силен и по-качествен.

Има и съвпадение за необходимостта от инвестиции в нови технологии, цифровизацията и борбата с глобалното затопляне, допълни френският министър.

Пред участниците във форума японският премиер Шиндзо Абе заяви, че опасността от спад на световната икономика се засилва, съобщи японски правителствен източник, цитиран от Ройтерс.

Групата на двайсетте водещи и нововъзникващи икономики смята, че е добре подготвена за евентуален отрицателен ефект от решението на Великобритания да напусне Европейския съюз и други неясноти в глобален аспект. Това гласи проектодокумент за заключителна декларация от приключващата днес двудневна среща на върха на Г-20 в Китай, цитиран от ДПА.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"...създаването на списък с данъчни убежища и наказателни мерки срещу тях."Това ще е същият фарс като борбата срещу наркотиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още