IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия е готова да завиши ангажиментите си по Парижкото споразумение за климата

Споразумението трябва да защити бъдещите поколения, заяви премиерът на страната Нарендра Моди след среща с френския президент Еманюел Макрон

17:16 | 03.06.17 г. 1
<p>
	Индийският премиер Нарендра Моди&nbsp;(вляво) се срещна с френския президент Еманюел Макрон (вдясно).&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Индийският премиер Нарендра Моди (вляво) се срещна с френския президент Еманюел Макрон (вдясно). Снимка: Ройтерс

Индия е за запазване на Парижкото споразумение за климата и е готова дори да завиши своите поети по него ангажименти. Това заяви премиерът на страната Нарендра Моди след среща с френския президент Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Индия се обявява в подкрепа на Парижкото споразумение и е готова да завиши ангажиментите, поети по договора", заяви Моди и подчерта, че Парижкото споразумение трябва да защити бъдещите поколения. Моди определи споразумението като даващо голяма надежда на човечеството.

Премиерът каза, че Франция и Индия трябва да работят заедно за защита на климата на планетата.

След срещата с Моди Макрон пък обяви, че ще посети Индия преди края на годината за първа среща на върха на Световния соларен алианс - френско-индийски алианс в областта на соларната енергия, който Макрон иска да разшири, така че в него да влязат и други страни. Целта на алианса е да се увеличи значително производството на слънчева енергия в 121 страни, разположени напълно или отчасти в тропическите зони.

Визитата на Моди в Париж е част от неговата обиколка в Европа. По време на нея той посети Германия, Испания и Русия, припомня БТА.

В Париж Моди поздрави Макрон за избирането му за президент и каза, че фактът, че той е победил на френските президентски избори, насърчава целия свят. Той каза, че би искал да се даде нов импулс на ЕС, защото една силна и могъща Европа може да осигури равновесието на международно ниво. Моди призова Франция да изиграе роля в тази насока.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още