IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралия също санкционира дъщерите на Путин

Новият пакет от мерки на Канбера обхваща и дъщерята на руския външен министър, както и 144 руски сенатори

16:17 | 22.04.22 г. 1
<p>
	Катерина Тихонова по време на икономическия форум в Санкт Петербург, провел се в началото на юни 2021 г. <em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Катерина Тихонова по време на икономическия форум в Санкт Петербург, провел се в началото на юни 2021 г. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Австралия санкционира дъщерите на президента на Русия Владимир Путин Катерина Тихонова и Мария Воронцова, предава Ройтерс.

Нов пакет ограничителни мерки, приети от страната, включва и дъщерята на външния министър на Русия Сергей Лавров, допълва информационната агенция.

Санкциите на Австралия следват подобни мерки, предприети от други западни държави, включително САЩ и Великобритания. С този пакет физическите и юридически лица, санкционирани от Канбера, достигат около 750.

Самият Путин и Лавров бяха добавени в австралийския санкционен списък на 27 февруари.

Новият кръг от санкции се насочва и към 144 руски сенатори, които оказват подкрепа на Путин, като са одобрили "нелегитимното" признаване на отцепилите се украински области Донецка и Луганска за автономни републики, посочва се в изявление на австралийското външно министерство.

Миналата седмица Австралия наложи целеви финансови санкции на 14 руски държавни предприятия, включително свързани с отбраната предприятия като производителя на камиони „Камаз“ и ключови корабни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
ing5rov
преди 1 година
голем праз ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още