IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергони може да възложи изпълнението на всичките си проекти на швейцарската EVI

Двете компании са подписали меморандум за сътрудничество, като към началото на февруари 2011 швейцарската фирма ще представи конкретен оперативен план

17:47 | 02.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енергони може да възложи изпълнението на всичките си проекти на швейцарската EVI

Енергони АД е подписало меморандум за сътрудничество с швейцарската компания EVI DISTRIBUTION S.A., на базата на който Енергони може да възложи на EVI всички дейности и услуги, свързани с изпълнението на проектите от целия портфейл на дружеството, включващ 2 271 мегавата вятърни паркове и 400 мегавата соларни паркове.

Меморандумът е бил подписан на 19.11.2010 г. в Рим и препотвърден от ECO VISION INTERNATIONAL S.A. (едноличен собственик на EVI DISTRIBUTION S.A.) на 01.12.2010 г.

EVI DISTRIBUTION S.A. има възможност да бъде главен изпълнител на проектите на Енергони, се посочва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Меморандумът описва план-програма за разработване на проектите на Енергони в сферата на възобновяемите енергийни източници (663 мегавата, разпределени в два вятърни парка и 26 мегавата в един фотоволтаичен парк).

Всеки проект от портфейла на Енергони ще бъде описан в индивидуален договор за инженеринг, доставка, изграждане и управление, вземайки предвид спецификите на конкретния проект.

За изграждането на проектите EVI ще използва своята уникална платформа, чрез която осигурява цялостното изграждане и ефективността на проектите според заложените в бизнес плана параметри.

Платформата на ЕVI е подробно описана в интернет страницата на компанията.

Първата фаза от меморандума включва извършването на техническа и правна оценка от страна на EVI, като към началото на февруари 2011 швейцарската фирма ще представи конкретен оперативен план за финално одобрение от Енергони.

Свързани компании:

Енергони АД(2EL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още