IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият опит за продажба на части от „Кремиковци“ е на 12-и април

Вървят търгове за реализацията на залежали 20-годишни медни и стоманени изделия

11:56 | 06.04.11 г.
Вторият опит за продажба на части от „Кремиковци“ е на 12-и април

На 12-и април ще се проведе явният търг за продажба на предзаводската и производствената площадки на металургичния комбинат „Кремиковци“, които при първото им предлагане в началото на февруари не бяха реализирани, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.

При тайния търг от 7-и февруари началната цена от 395 млн. лв. се видя висока за потенциалните купувачи за обособените части от „Кремиковци“ и не се стигна до сделка. Според изискванията на Търговския закон при повторното предлагане цената пада на 80% от началното предложение, като наддаването вече е явно.

Така на 12-и април стартовата цена за активите ще бъде 316 млн. лв. при стъпка от 4 млн. лв. за наддаване от кандидатите. Единствените продадени активи от комбината до момента са базата в Марикостиново и рудник „Делян“.

Освен тази продажба продължават и търговете за реализация на стоманените и медни изделия, залежали в складовете на „Кремиковци“ преди 1989 г. Тези разпродажби вървят от началото на годината, като до момента повечето изделия са изтъргувани над началната им цена, обясни синдикът на комбината.

За днес са насрочени търгове с тайно наддаване за продукция от складовете за „Стоманени въжета“ и „Неръждаема ламарина“, а на 11-и април ще се предлагат изделията от обособени части „Меден скрап“ и „Скрап от неръждаеми стомани“. Наддаването за 55-те тона медни изделия ще започне от 632 500 лв., а за 20 т. стоманен скрап началната цена е 62 хил. лв.

Други осем обособени части ще бъдат предложени за продажба на 12-и април, а на 13-и ще се наддава за изделията от „Окалина“. Продукцията от складовете за „Скрап от черни метали“ и „Месингови отпадъци“ ще се предложат за продажба на 20-и април. Там стартовите цени са съответно 900 хил. лв. за 1800 т черни метали и 236 хил. лв. за 40 т месингови отпадъци.
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още