IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларпро Холдинг изпълни поръчка за китайския пазар на стойност 1 млн. евро

Дъщерното на холдинга Аутомейшънпро е експедирало три машини за производство на фотоволтаични панели към китайски клиент на унгарска компания

12:32 | 13.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Соларпро Холдинг изпълни поръчка за китайския пазар на стойност 1 млн. евро

Дъщерното дружество на Соларпро Холдинг – Аутомейшънпро, е сключило и изпълнило сделка с унгарската компания Green Solar Equipment Manufacturing за доставка на лазерно оборудване за производство на тънкослойни фотоволтаични панели.

Сделката е на стойност почти 1 млн. евро, а трите машини за лазерно скрайбиране са предназначени за китайския пазар, съобщиха от холдинга чрез БФБ.

Лазерното скрайбиране е част от технологичния процес за производство на фотоволтаични панели. Машините ще бъдат инсталирани като част от производствена линия на Green Solar Equipment Manufacturing за техен клиент в Китай.

Договорът е изпълнен и оборудването вече пътува. До края на седмицата Аутомейшънпро ще изпрати още една машина от ново поколение към лабораторията на Green Solar Equipment Manufacturing в Унгария.

„Фактът, че изпълняваме поръчки дори за китайския пазар, говори много за високото качество на предлаганото от нас оборудване и автоматизационни решения”, е коментирал Николай Беров, член на Борда на директорите на Соларпро Холдинг.

”Разполагаме с много квалифициран екип от специалисти, който ни позволява да заявим претенции за сериозен играч на високотехнологичния пазар на лазерно оборудване за производство на фотоволтаични панели”, е допълнил той. 

Акциите на Соларпро Холдинг са без промяна в днешната търговия на БФБ на ниво от 0,52 лв. за брой, което представлява понижение от 12% от началото на годината и липса на промяна за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 24,3 млн. лв.
 

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още