IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна да тече 110-дневният срок за приватизация на Булгартабак холдинг

Оферти ще се подават до 29 август, като десетина дни след това ще бъде ясно дали има купувач или не

18:28 | 10.05.11 г.
Започна да тече 110-дневният срок за приватизация на Булгартабак холдинг

Днес започна да тече 110-дневният срок за приватизация на Булгартабак холдинг АД, след като Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) публикува обявата в Държавен вестник.

Оферти ще се подават до 29 август 2011 г., показват изчисления на Investor.bg, а от АПСК обявиха, че десетина дни след това ще бъде ясно дали има купувач или не.

Сделка ще има само ако някои от кандидатите предложи повече от справедливата цена за акциите на Булгартабак. Самата справедлива цена обаче е запазена в тайна от АПСК.

Седем инвеститори са проявили сериозен интерес към приватизацията. Потенциалните стратегически инвеститори са японската компания "Джапан табако", корейската КТ&G и "Филип Морис". С 60% тежест в избора на купувач ще бъдат обещанията му за изкупуване на български тютюн.

Това е началото на третия официален опит за раздържавяването на холдинга, като се предлагат 79,83% от капитала му. Булгартабак холдинг АД притежава фабриките в София и Благоевград, а тези в Пловдив и Стара Загора бяха продадени преди 2 години.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още