IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем посредника кандидатстват за приватизацията на ЕВН, а пет - за тази на ЧЕЗ

ЦКБ, ПФБК, Булброкърс, Капман, ОББ, Юг Маркет и Елана подадоха оферти за борсовата приватизация на ЕВН, а първите пет - и за ЧЕЗ

17:34 | 16.06.11 г.
Седем посредника кандидатстват за приватизацията на ЕВН, а пет - за тази на ЧЕЗ

Пет фирми са подали оферти за участие в конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Фирмите са Централна кооперативна банка, Първа финансова брокерска къща, Булброкърс, Капман и Обединена българска банка.

За продажба са обявени 63 624 акции, представляващи 33% от капитала на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и 1 650 акции, представляващи 33% от капитала на "ЧЕЗ Електро България" АД.

Седем пък са фирмите, които до 14.00 часа днес са подали оферти за участие в конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции на "ЕВН България Електроснабдяване" АД и "ЕВН България Електроснабдяване" АД.

Това са Централна кооперативна банка, Първа финансова брокерска къща, Булброкърс, Капман, Обединена българска банка, Юг Маркет и Елана Трейдинг.

За продажба са обявени 51 612 акции, представляващи 33% от капитала на "ЕВН България Електроразпределение" и 62 106 акции, представляващи 33% от капитала на "ЕВН България Електроснабдяване".

Предстои разглеждане на подадените предложения от конкурсна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още