IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се съживи ли българската борса?

Доколко готвените промени в ЗППЦК ще спомогнат за възраждането на капиталовия ни пазар е тема на предстоящия Клуб Investor.bg

08:15 | 29.03.12 г. 3
Ще се съживи ли българската борса?

Значението на доверието в публичните дружества за "съживяването" на капиталовия ни пазар е тема на Клуб Investor.bg, насрочен за 9 април 2012 г. от 18:30 ч.

Актуалната ситуация със спирането на работа на ОЦК (и 70% спад в цената на акциите за годината) поражда въпроса дали може да се вярва в ръководството и собственика на дружеството. В по-широк смисъл въпросът е дали изобщо има дружества, на които да може да се вярва, както и кои са те.

Заместник-председателят на КФН Димана Ранкова ще говори за предложенията за промени в ЗППЦК - включително праг за задължително търгово предложение при придобиване на 1/3 от капитала на публично дружество и право на ръководството да получава акции от публичните дружества.

Лектори ще бъдат и Асен Ягодин, председател на борда на директорите на БФБ – София, Георги Момчилов - изпълнителен директор на Индустриален холдинг България АД и Николай Гърнев, партньор в Ърнст и Янг България.

Модератор на събитието е Любомир Леков, председател на съвета на директорите на Инвестор.БГ АД.

Друга актуална тема, която ще бъде обсъдена е дали да бъдат инвестирани на БФБ-София средства от Сребърния фонд, както и приватизацията на БФБ-София като начин за съживяване на пазара.

Събитието ще се състои от 18:30 ч. на 9 април 2012 г. в столичния хотел Хилтън, повече подробности можете да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
е как с пари как някой е имал изгода *** да стане на4алник и ето платил където трябва и генерал стана кмет стана министър стана някои го бута и му е нужен защото му защитава интересите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Тъкмо ще му остане време да продължи с образованието си, да прочете и втора книга в живота си, след "Винету". Абе, как се става инженер и генерал с ЕДНА прочетена книга, и то "Винету" ? Впрочем, лишените от образование, не го ценят. Назначенията в кабинета го илюстрират нагледно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Да ще се съживи БФБ, но когато Б.Б. си отиде от плитическата сцена.Да се надяваме , че няма да чакаме дълго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още