IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Янков: Меком работи, но не с целия капацитет и не с цялата продуктова гама

Ликвидация не може да се обсъжда, защото в неработещо състояние активите биха стрували по-малко от пасивите, посочва управляващият партньор в Експат

12:53 | 20.07.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Никола Янков.&nbsp;<em>Снимка: Личен архив</em></p>

Никола Янков. Снимка: Личен архив

„Заводът работи, но не с пълен капацитет и не с цялата си продуктова гама. Ние вярваме, че Меком има бъдеще. Иначе нямаше да сме в тази позиция“, е написал по повод Меком АД Никола Янков, управляващ съдружник в Експат Капитал АД, което миналата седмица закупи 6,8% от компанията от частен съдебен изпълнител.

Мнението му е публикувано с псевдоним nyankov в темата за Меком АД в Коментари на Investor.bg вчера в 19:05 ч., в отговор на запитване от коментатора с псевдоним BOBAN1.

Ето и целия отговор на Никола Янков:

„Засега наистина не сме правили някакви официални изявления, защото 1) няма от каква позиция да ги правим, и 2) нямаме никаква достоверна информация за дружеството по-различна от публикуваните отчети.

Няколко наши клиенти са придобили значителни дялове в дружеството - това вече е публично известно. Какво ще решат да правят те оттук нататък е въпрос на тяхни решения, не на наши. А също така е функция на състоянието на дружеството, за което ще можем да кажем повече след ОСА на 10.08.2012, надявам се.

Иначе заводът работи, но не с пълен капацитет и не с цялата си продуктова гама. Ние вярваме, че Меком има бъдеще. Иначе нямаше да сме в тази позиция. Също така вярваме, че дружеството ще остане публично поне в средносрочен план, освен ако в него не влезе стратегически мажоритарен инвеститор от бранша, който да иска да го интегрира напълно в структурата си. Ликвидация не може да се обсъжда според нас, защото в неработещо състояние активите на предприятието биха стрували по-малко от пасивите - тоест за акционерите няма да остане нищо.

Надявам се да съм бил полезен, но наистина повече от това на този етап няма какво да се каже. Спекулациите и приказки от 1001 нощ са излишни.“

Междувременно днес до момента няма сделки с акциите на Меком АД, като търсенето е при цена от 0,034 лв., а предлагането при цена от 0,036 лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 93% до 0,037 лв./акция и 2,07 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 11 години
Да се ликвидира модерно месопреработвателно предприятие като Меком вероятно ще бъде върхът на глупостта Мислех че това може да се случи само в началото на прехода когато беше пладнешкия преход Примерно - в Сливен в началото на прехода имаше такова модерно месопреработвателно предприятие което беше разсипано за нула време Но това беше 1991 г Сега сме 2012 и това да се случи пак си е направо глупост В този район има прекрасни възможности за развитие на животновъдството особенно на овцевъдството Има близост до огромни пазари -Турция Близкия изток Русия и Румъния Предприятието има сертификат за качество ИСО 2000 Какво му трябва - ясна собственост и добър мениджмънт Но в България явно има и други интереси освен тези Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още