IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ и Централен депозитар с общо деловодство и приемна

Помещението е на партерния етаж на ул. Три уши № 6а, докато двете институции са на номер 6

16:48 | 14.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
БФБ и Централен депозитар с общо деловодство и приемна

Българска фондова борса - София АД и Централен депозитар АД ще имат обща приемна и общ отдел Деловодство, на ул. Три уши № 6а, считано от 15 август 2012 г. (сряда), съобщи БФБ-София.

Обслужването на клиентите ще се извършва на две работни места и на всяко от тях ще може да се обработват входящи и изходящи документи от деловодствата на двете компании.

Общото деловодство ще се помещава на партерния етаж на ул. Три уши № 6а, няколко врати вдясно (посока улица Позитано) от входа на сградата, където са седалищата на двете институции в момента. Седалището на двете институции е на ул. Три уши № 6.

Работното време на деловодството на Българска фондова борса – София АД се запазва както досега от 9 до 17:30 часа без прекъсване. Официалният адрес за кореспонденция с Борсата също не се променя.

Общото деловодство на БФБ и ЦД е поредното общо нещо между двете институции. Другите общи неща, са че двете институции се приватизират в пакет от основния им собственик – Министерството на финансите.

Също така имат общи ръководства, като Васил Големански е изпълнителен директор и в двете институции, а също така в двата Съвета на директорите участва и Иван Такев.

Не на последно място, клирингът и сетълментът на търговията на БФБ-София се осъщестява от Централен депозитар. Друга връзка е, че БФБ-София има дял в Централен депозитар в размер на 6,61%

Акциите на БФБ-София поскъпват с 0,75% за последните 12 месеца до 2,67 лв. за акция и 17,6 млн. лв. пазарна капитализация, като е разпределен и брутен дивидент от 0,04772 лв./акция.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още