IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп започва обратно изкупуване на цена до 5 лв. за акция

Минималната цена е 2,50 лв. за акция, спрямо текуща от 3,84 лв.

16:55 | 04.09.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп започва обратно изкупуване на цена до 5 лв. за акция

Трейс Груп холд АД стартира обратно изкупуване на собствени акции от утре 5 септември 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Максималната цена на изкупуването е 5 лв., а минималната 2,50 лв. Броят акции, подлежащ на обратно изкупуване е до 500 000, или до 2,07 % от капитала на дружеството.

Срокът за извършване на обратното изкупуване е шест месеца. В случай на изчерпване на определеното количество акции,  процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай, че в определения срок не се изкупи максималният брой акции, Съветът на директорите може по своя преценка да удължи срока.

ИП Капман АД е избран за лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването.

Това е първата процедура по обратно изкупуване на Трейс. Тя е по силата на решение на общото събрание на акционерите от 8 януари 2009 г., или от преди повече от 3,5 години. Овластяването за изкупуване на до 3% бе за 5 години и още е в сила.

Тогава акционерите определиха минималната цена на обратното изкупуване да е най-ниската среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване. Максималната цена е 75% от най-високата среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Минималната цена на Трейс Груп холд АД за последните 52 седмици (една година) е 2,20 лв., а максималната е 7 лв. (75% от нея е 5,25 лв.). Последната сделка с акции на дружеството е при цена от 3,84 лв.

Процедурата по обратно изкупуване идва след ръст в цената на акциите с 42% за последните 3 месеца, но и след спад с 45% за последната година.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
obafeme
преди 11 години
щото е сто милионна компания. това по нашите стандарти си е мегакорпорация. ти как мислиш, вол?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Vola.X
преди 11 години
Къде го сложи и Трейсът сред мегакорпорациите ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
obafeme
преди 11 години
българските мегакорпорации трябва да се научат, че като се обявява обратно изкупуване е хубаво да се казва с каква цел се прави - дали е като при фармата с цел или безцелно като монбата, или пък има идея някой да селне на дружеството 500 хил. акции на 5 лева. рейнджът е толкова голям, че дава по-скоро лош сигнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още