IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза отчете 3 млн. лв. консолидирана печалба за първото тримесечие

Финансовият резултат на компанията е подкрепен от силното представяне на дъщерното дружество Свилоцел

17:14 | 16.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Свилоза отчете 3 млн. лв. консолидирана печалба за първото тримесечие

Консолидираната нетна печалба на Свилоза АД 

Свързани компании:

 през първото тримесечие е нараснала 3,7 пъти на годишна база до 3,005 млн. лв. Приходите от продажби за периода са нараснали с 16% до 31,609 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Финансовият резулта на дъщерното Свилоцел ЕАД е много добър, особено ако се вземат предвид негативните ефекти, характерни за тримесечието в следствие от по-ниските температури и друга сезонна специфика, се казва в междинния доклад за дейността.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Основните причини допринесли за постигането на този висок финансов резултат от Свилоцел са свързани с намаление на преките и непреки разходи за производството на целулоза поради пълноценното използване на оптималния производствен капацитет, равномерна работа и минимизиране на непланираните престои, икономии от преки разходи на суровини и материали, се казва още там.

Пълноценното натоварване на производствените мощности и равномерното производство през тримесечието оказаха положително влияние за намаляване на себестойността на произведената целулоза, посочвата от дружеството.

Въпреки намалението с около 2 % на средните нетни цени на целулозата за отчетното тримесечие, спрямо същите за първото тримесечие на 2013 г., това намаление бе компенсирано от намалението на себестойността на продукцията, като резултат от комплексните мероприятия, предприети от мениджмънта, изтъкват от компанията.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още