IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва същинската работа по интеграцията на борсите в София, Скопие и Загреб

Надяваме се към края на годината да имаме платформа на световно ниво, коментира шефът на БФБ Иван Такев

11:43 | 16.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започва същинската работа по интеграцията на борсите в София, Скопие и Загреб

SEE Link, акционерното дружество, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, публикува покана за участие в търг за изграждане на електронна система за пренасочване на поръчки, съобщиха от БФБ. Поканата за участие в търга може да бъде видяна на www.see-link.org и http://bit.ly/seelink-tender. Крайният срок за подаване на документи е 1 април 2015 г.  

Миналата година SEE Link получи безвъзмездна помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за въвеждане на електронната система. В края на октомври от дружеството публикуваха тръжно обявление, в което посочиха и заложената стойност на ИТ платформата от 250 000 евро. 

"Това е важен момент, тъй като от днес започва същинската работа по проекта и имаме пълната подкрепа на ЕБВР. Изминахме трудния етап на подготовка и вярвам, че през последното тримесечие на тази година SEE Link ще има платформа на световно ниво", коментира Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса - София. 

Управителният комитет към SEE Link се срещна в Скопие през изминалата седмица, за да обсъди понататъшното развитие на проекта. В края на 2014 г. проектът беше представен на членовете на участващите фондови борси чрез серия от събития пред местните пазари. 

SEE Link е акционерно дружество със седалище в Скопие, Македония, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, всяка с равен дял от собствеността. Целта на компанията е да създаде регионална инфраструктура за търговия на ценни книжа, търгувани на тези три пазара.  

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 9 години
Не ми е ясна тази работа. Ще можем да купуваме акции, търгувани в Скопие и Загреб ли? В кой депозитар ще стоят акциите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още