IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булстрад задвижи процедурата по придобиването на ОББ-Ей Ай Джи ЗД

Дружеството подаде в Комисията за защита на конкуренцията съобщението за предстоящата концентрация

16:56 | 24.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Булстрад задвижи процедурата по придобиването на ОББ-Ей Ай Джи ЗД

Застрахователното акционерно дружество „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ стартира административните процедури за придобиването на "ОББ-Ей Ай Джи ЗД". Купувачът е подал в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщение за предстоящата концентрация, показва справка в регистъра на антимонополното ведомство.

Сделката е част от процеса по сливания и придобивания в застрахователния сектор, който се засили през последните две години. "Еврохолд България" придоби „Интерамерикан“ в България, застрахователният бизнес на QBE в България и Румъния и "ХДИ Застраховане" и HDI Strakhuvannya в Украйна.

Преди няколко месеца пък Generali обяви, че придобива всички акции на „Виктория“. Преди това основният акционер във „Виктория“ - FATA Assicurazioni Danni, прехвърли пакета си от 67% на Assicurazioni Generali, като компанията придоби и останалите 33% от акциите.

„Булстрад“ обяви решението си за придобиването на "ОББ-Ей Ай Джи ЗД" в средата на май. Управителният съвет на дружеството одобри придобиването на всички 5 млн. акции от капитала на "ОББ-Ей Ай Джи“ за 3,2 млн. евро. Договорът за покупко-продажба на акциите е подписан в края на май и се чака одобрението на антимонополния и финансовия регулатори.

„Булстрад Виена Иншурънс Груп“ е номер едно на българския пазар по брутен премиен приход и пазарен дял от 14,5 на сто към края на април. За периода януари-април 2015 г. брутният премиен приход на дружеството расте с 6,8 млн. лв. до 75,6 млн. лв.

Застрахователят отчете 872 хил. лева печалба за периода януари-март тази година, която се определя основно от животозастраховането.

Днес няма сделки с акции на „Булстрад Виена Иншурънс Груп“. За последните 12 месеца те поевтиняват с 33,8% до 29,83 лв. при 93,889 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още