IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕИГ внесе пълния размер от увеличението на капитала на Евроинс Румъния

Капиталът на дъщерното застрахователно дружество бе увеличен с около 44,7 млн. евро

14:40 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
ЕИГ внесе пълния размер от увеличението на капитала на Евроинс Румъния

Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ) внесе пълния размер от увеличението на капитала на своето дъщерно дружество в Румъния, съобщава застрахователната група чрез Бюлетин Investor.bg.

Капиталът на Евроинс Румъния бе увеличен с 200 млн. леи (около 44,72 млн. евро) след изискване на регулаторните органи в северната ни съседка.

Средствата са осигурени с наскоро извършеното увеличение на капитала на ЕИГ със 195,58 млн. лв (100 млн. евро), което беше вписано в Търговския регистър на 1 април 2016 г.

Застрахователната група, част от Еврохолд България АД, увеличи капитала си с решение на общо събрание на акционерите, взето на 19 ноември 2015 г.

Към днешна дата от увеличението на капитала на застрахователния подхолдинг ефективно са платени 92,6 млн. лв. (57,88 млн. евро).

Целта на емисията беше да се осигурят средства за финансиране на експанзията на ЕИГ и за подкрепа на дъщерните му компании в региона. Базираната в София група оперира в 7 европейски държави, има над 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония, а от 2014 г. осъществява дейност и на територията на Гърция.

Три часа преди края на търговията на БФБ няма сделки с акции на Еврохолд България АД или с книжа на ЗД Евроинс.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още