IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс с договор за строителство на още един участък от третата метролиния

Стойността на възложените работи е 29,8 млн. лв.

09:05 | 19.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Трейс с договор за строителство на още един участък от третата метролиния

Трейс Груп Холд АД е подписал договор за строителство на още един участък от Третата метролиния на Софийското метро на стойност 29 824 393 лв. без ДДС, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Договорът е подписан на 15 септември 2016 г. и е наименован „Проект за разширение на метрото в София, Трета метролиния - бул. „Ботевградско шосе“ - бул. „Владимир Вазов“ - Централна градска част - ж.к. „Овча купел“, Първи етап - от км 4+32 до км 4+950 с една метростанция“.

Възложител е Метрополитен ЕАД.  Финансирането е със средства на Европейския съюз по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Срокът за изпълнение е 32 месеца. 



На базата на инвестиционния проект на възложителя ще бъде извършено проектиране, строителство, технологично оборудване, цялостно завършване и въвеждане в експлоатация на участъка от км.4+320 до км.4+950 от трета метролиния с една метростанция. В участъка са включени проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на една подземна метростанция /МС5/ - конструктивни, архитектурни и довършителни работи, релсов път, ел. механична част, в т.ч.: ВиК, ОВиК, асансьори и ескалатори, ел. инсталации, телекомуникации /диспечерски връзки, озвучително - оповестителна система, часовникова система, пожароизвестителна система, система за видеоконтрол, система за контрол на достъпа, сигнално-охранителна система/, система за контрол и таксуване на пътници, вкл. технологично оборудване.

Това е вторият участък от третата метролиния на Софийското метро, който ще строи „Трейс Груп Холд“ АД. Компанията вече изпълнява участък с дължина 1 611,05 м - от км 4+950 до км 11+ 966, 34, на същата метролиния - депо „бул. Ботевградско шосе“ - бул. „Владимир Вазов“ - Централна градска част - ж.к. „Овча купел“ на стойност 75 582 000 лв.

В последния си консолидиран отчет Трейс холдинг груп АД се оплака от „напрежението в регулярността на финансирането на инфраструктурното строителство, на рехабилитацията и поддържането на пътната мрежа в страната. Значим проблем за дейността на дружеството се оказва сравнително бавното усвояване на средствата от европейските фондове за инженерната инфраструктура през предходния програмен период и забавянето в приемането на Оперативните програми за Република България за настоящия програмен период 2014-2020 г.“.

Трейс груп холд АД отчете нетна загуба от 3,98 млн. лв. за полугодието на 2016 г., спрямо печалба от 4,2 млн. лв. за същия период на 2015 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София. Така резултатът е влошен с 8,18 млн. лв.

Акциите на Трейс груп холд АД поевтиняват с 21% в последните 12 месеца до 4,977 лв. за акция и 120 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е брутен дивидент от 0,147368 лв. на акция.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция от капитала на дружеството.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още