IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Велграф" увеличава до 4,7 лв. офертата си към акционерите на "И Ар Джи Капитал"

Първото търгово предложение беше при цена от 4,3 лв., а второто - при 4,46 лв.

12:10 | 20.08.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Велграф Асет Мениджмънт“ отправя още едно коригирано търгово предложение към акционерите на „И Ар Джи Капитал – 3“ АДСИЦ - този път при цена от 4,7 лева за акция.

Това се вижда от обосновката на „Велграф Асет Мениджмънт“, публикувана в infostock.bg.

Първото търгово предложение на „Велграф“ към акционерите на „И Ар Джи Капитал – 3“ беше отправено през ноември 2020 г. при цена 4,3 лева на акция.

След като беше отхвърлено, дружеството повиши офертата си през юни до 4,46 лева.

„Велграф Асет Мениджмънт“ притежава 83,64% от „И Ар Джи капитал – 3“ АДСИЦ, от които 78,64% пряко, а 5% - чрез репо сделки. Дружеството не притежава акции непряко или чрез свързани лица, посочва се в обосновката.

„Велграф“ не притежава и иска да придобие 343 593 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции от един клас, с номинална стойност 1 лев всяка, които са 16,36 % от капитала на „И Ар Джи Капитал - 3” АДСИЦ.

Предлаганата цена е по-висока от средната претеглена пазарна цена на акциите за последните шест месеца преди регистрацията на предложението и е по-висока от изчислената справедлива цена, посочва дружеството в обосновката си.

Основен актив на „И Ар Джи Капитал – 3“ АДСИЦ е проектът „Бургас Ритейл“. Парцелът е с площ от почти 25 хил. кв.м и се намира в близост до отбивката за транзитно преминаване през Бургас от Созопол към София. Имотът е разчистен от старите сгради и строителни отпадъци, т.е. подготвя се за строителство.

През 2020 г. дружеството продаде на загуба проекта си „София Ринг“ – два парцела с лице на Околовръстния път. С приходите от сделката компанията погаси облигационен заем.

„И Ар Джи Капитал – 3“ е в процес на закупуване и на имот в близост до летището в Пловдив. Извършено е авансово плащане в размер на 1,32 млн. лева, като срокът за финализиране на сделката е до края на август.

Още една сделка на дружеството е в процес на осъществяване – за складове и офис площи в София, на летището. Внесен е аванс в размер на 4,23 млн. лева, като срокът за приключване на сделката е до края на годината.

Свързани компании:

Велграф Асет Мениджмънт АД(VAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още