Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Новият собственик на "И Ар Джи" поиска да купи дяловете на останалите акционери

„Велграф Асет Мениджмънт“ е закупило близо 80% от капитала на 29 октовмри

Новият собственик на "И Ар Джи" поиска да купи дяловете на останалите акционери

Снимка: Архив Ройтерс

„Велграф Асет Мениджмънт“ АД, в качеството си на нов мажоритарен собственик на „И Ар Джи Капитал“ 3, отправи търгово предложение за закупуване на акциите на останалите акционери на дружеството, става ясно от съобщение, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Акционерното дружество придоби основния пакет акции в един ден, в който мина близо 80% от капитала на „И Ар Джи Капитал“ - 29 октомври. Сега новият собственик, изпълнявайки своето законово задължение, иска контрол върху всички акции, като е предложил да закупи дяловете на останалите акционери на цена от 4,3 лв. за лот.

„Велграф Асет Мениджмънт“ притежава пряко 1 667 360 броя акции, или 79,4% от капитала на „И Ар Джи Капитал 3“, и иска да придобие останалите 432 640 броя акции, представляващи 20,6% от капитала.

Търговият предложител не възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества на Комисията за финансов надзор, става ясно от уведомлението.

Към момента мажоритарният собственик не е взел решение за съществена промяна в капиталовата си структура или увеличение на своя капитал. Не е обсъждано и бъдещо увеличение на капитала на „И Ар Джи Капитал 3“.

От съобщението става ясно още, че не се предвижда и промяна в дивидентната политика на дружеството, а като дружество със специална инвестиционна цел, секюритизиращо имоти, политиката за разпределяне на дивиденти  на „И Ар Джи“ се определя от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел.

Стратегическият план не предвижда и значими бъдещи инвестиции.

КФН все още не е взела отношение по внесеното търгово предложение.

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ
Припомняме, че на 29 октовмри беше въведена оферта "купува" за 100% от акциите на дружеството, като до края на деня бяха придобити почти 80% от капитала на „И Ар Джи Капитал 3“ АДСИЦ.

Още преди 12 ч на обяд бяха продадени 542 828 броя акции от общо 2,1 млн. книжа. Цената на книжата скочи с 60% до 4,3 лв. за брой.

Сключиха се общо 48 сделки, като най-голямата беше за 1 036 700 акции, или за 49,37% от капитала. Известно е, че те са били собственост на „Фондация Америка за България“. Другите големи сделки бяха за 165 509 акции и за 124 500 акции, или съответно 7,88% и 5,93% от капитала. Те бяха собственост на, съответно, Фран Луис Бауър и Майкъл Дейвид Хънсбъргър. В края на сесията остана неизпълнено търсене за 433 660 акции.

Акциите на „И Ар ДЖи Капитал 3“ са регистрирани за търговия на алтернативен пазар на БФБ, сегмент Дружества със специална инвестиционна цел. От началото на годината акциите на дружеството поскъпват със 7,5% при пазарна капитализация от 9,03 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
2
 
1
преди 11 месеца
Веграф са собственост (притежание) на собственика на ИнвесторБГ , ако не се лъжа?! Пълно мълчание по темата предполагам.

Още от Новини и анализи
БФБ се отказва от сделката с "Капман"