IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Слънчев ден" и "Сердика Пропъртис" са отписани като публични дружества

Новият собственик на курорта реши да го свали от БФБ, а АДСИЦ-ът на Весела Кюлева беше ликвидиран по решение на акционерите

08:28 | 30.03.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Слънчев ден“ АД и „Сердика Пропъртис“ АДСИЦ са отписани като публични дружества от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор (КФН).

Това става ясно от решенията на КФН, взети на последното заседание на регулатора, които са публикувани на сайта на институцията.

Ликвидацията на „Сердика Пропъртис“ на вдовицата на банкера Емил Кюлев – Весела Кюлева-Станкова, започна през миналата година. Ликвидационният срок приключи в края на януари т.г., като в рамките му беше изплатен ликвидационен дял на акционерите.

Курортът „Слънчев ден“ беше придобит през 2019 г. от бившия президент на футболния клуб „Ботев-Пловдив“ Ангел Палийски от Георги Гергов. Малко след прехвърлянето на контролния пакет акции от курорта новият собственик уведоми акционерите, че ще отправи търгово предложение за изкупуване на останалите акции и ще свали дружеството от Българската фондова борса (БФБ).

С отделно решение КФН е издала разрешение на управляващо дружество „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД за организиране и управление на национален договорен фонд (НДФ) от затворен тип „Адванс Алтернативен Фонд“.

Фондът е вписан също така като НДФ от затворен тип в регистъра на националните инвестиционни фондове, воден от КФН.

Потвърден е и проспект за публично предлагане на дялове, издадени от НДФ от затворен тип „Адванс Алтернативен Фонд“.

Свързани компании:

Сердика Пропъртис АДСИЦ(SPRO)

Слънчев ден АД(SDEN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr.Tren4eff
преди 2 години
Питайте КФН как защити интереса на инвеститорите, над 1000 акционери има в СЛДЕН...без търгово....вече е ясно, че всички дружествва могат да се отписват без търгово....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още