IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Телематик" одобриха изплащането на 2,35 лева дивидент на акция

Общата сума на дивидента е почти половината от печалбата на дружеството за 2021 г., предвижда се и изплащане на непаричен дивидент под формата на акции

11:27 | 24.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ АД</em></p>

Снимка: БФБ АД

Акционерите на „Телематик Интерактив България“ АД са одобрили разпределянето на 10,152 млн. лева от печалбата за 2021 г. като дивидент. Това се вижда от протокола от общото събрание на акционерите, което се състоя на 23 юни. Документите са публикувани на сайта x3news.com.

Сумата представлява почти 50% от печалбата на дружеството за 2021 г., която възлиза на 20,651 млн. лева.

Брутният дивидент на акция възлиза на 2,35 лева.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар към 7 юли.

Предвижда се и изплащането на непаричен дивидент в размер на 8,64 млн. лева под формата на акции на „Телематик“. За всяка съществуваща акция акционерите ще получат по две нови акции.

  1. Сравни Телематик Интерактив България АД с
  2. и/или с компания
(максимум 3 избрани)
ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Други 33 хил. лева се отнасят към фонд „Резервен“ на дружеството.

Акционерите са приели и обичайните за общо събрание точки – гласуване на финансовия отчет за миналата година, отчетите на одиторите, докладите на ръководството, избор на одитор за тази година.

В края на март операторът на PalmsBet отчете по над 32% ръст на приходите  и печалбата в сравнение с първото тримесечие на 2021 г.

Акциите на дружеството поевтиняваха след първичното публично предлагане, но откакто то обяви дивидента в поканата за общото събрание, тенденцията се обърна и в момента поскъпват. Последната цена, на която се сключваха сделки на 23 юни, е 49,7 лева, което е с 0,3 лева под цената от първичното публично предлагане (50 лева).

Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още