IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледни подаръци с принос за природата - мисията възможна с Nespresso

Празничната колекция „Даровете на гората“ дава възможност да хвърлим светлината върху каузите, в които компанията е активна целогодишно

09:00 | 15.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Коледни подаръци с принос за природата - мисията възможна с Nespresso

В продължение на почти 20 години Nespresso се фокусира върху опазването на природата чрез проекти за агролесовъдство, за опазване на околната среда и екосистемите, на които разчита в своите ферми за кафе. От компанията са си поставили амбицията техният напредък по пътя към устойчивост да премине отвъд отглеждането на кафе за нуждите на тяхното производство. Тазгодишната празнична колекция на бранда е идеално продължение на дългогодишната им стратегия за устойчиво развитие.

Вдъхновена от красотата и дълбочината на природата и горите, „Даровете на гората“ капсулира предаността на бранда към грижата за околната среда и земите, в която отглежда кафето си. Любителите на кафето и тази година могат да направят подарък от Nespresso с чиста съвест. Това е възможно, тъй като компанията се ангажира да върне обратно и „подарък на природата“. Производителят на висококачествено кафе в капсули обяви, че помага за опазването на 10 милиона дървета в Амазония. Коледната колекция на Nespresso включва специална селекция от лимитирани кафе вкусове, както и празнични аксесоари, които са перфектен избор за подаръци за най-близките ви хора.

Празничната вселена на Nespresso

За да оживее „Даровете на гората“, Nespresso си партнира с Йохана Ортиз. Колумбийската дизайнерка за висша мода залага на новаторски дизайн и взаимодействие между природата и устойчивостта, с които пренася любителите на кафето в празничната вселена на бранда.

„За мен дизайнът и природата вървят ръка за ръка. Колумбийското кафе също има наистина специално място в сърцето ми. Впечатлена съм, че Nespresso надхвърля своите ангажименти за агролесовъдство, като помага за опазването на 10 милиона дървета в Амазония. Всички тези причини бяха в основата на това защо подходих лично към това партньорство, в което откривам и идеален смисъл за себе си като активен поддръжник в борбата срещу климатичните промени. Когато проектирах колекцията, се водих от идеята да уловя красотата на гората във всеки продукт, като включа богатите горски сенки и тъмни земни тонове в моите дизайни. Това беше невероятен процес, по време на който много се забавлявах", коментира Йохана Ортиз.

1 1

В допълнение на партньорството с Йохана Ортиз са и лимитираните кафе вкусове, които са специална селекция от собствените им кафе плантации на територията на Колумбия. Някои от най-добрите и знакови кафета на швейцарския производител идват именно от страните, граничещи с Амазония – още познати като разсадниците на тропическо разнообразие.

Подарък обратно към природата

От Nespresso вярват, че всяка чаша кафе има потенциала не само да достави на истинските любители на кафето миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни природни и човешки ресурси. В съвършеното кафе няма нищо случайно. Именно това е заложено в ценностната система на компанията - от програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™, предназначена да гарантира избора само на най-качествените зърна кафе, като същевременно подобрява поминъка на фермерите и опазва околната среда, до нейния ангажимент да съживи застрашените сортове кафета и общности с програмата си Reviving Origins.

„Устойчивото развитие е в основата на всичко, което правим. Гордея се с постиженията ни в мащабите на отговорното отглеждане на кафе и на програмата ни за рециклиране, в намаляването на въглеродния отпечатък на всяка чаша кафе Nespresso и в усилията за агролесовъдство в регионите на нашите кафе плантации. Иновациите и колективните действия ще ни помогнат да ускорим това решаващо десетилетие. Бизнесът трябва да бъде част от решенията и Nespresso ще продължи да се фокусира върху това да бъде сила за добро, за да запази бъдещето на нашата планета и живота на хората“, споделя Жером Перез, ръководител на отдела за устойчиво развитие на Nespresso.

С голяма гордост този празничен сезон Nespresso си партнира и с Conservation International, за да направи и подарък обратно към природата. На фокус е подкрепата на местните общности, които наричат гората свой дом. По-рано споделихме, че Nespresso също така обяви своя принос чрез опазването на 10 милиона дървета в гората на Амазония. Усилията са в сътрудничество с Conservation International и общността Madroño, намираща се на територията на Ла Педрера, Колумбия. Опазването на горите играе огромна роля във визията за устойчивост на Nespresso, която е да създаде чаша кафе, която има положително въздействие върху света – от „черешата“ (така брандът нарича плодът на дървото кафе) до всяка чаша съвършенство.

Чаша кафе като израз на обичта към любим човек

Ежедневният Nespresso ритуал издига кафето като изкуство, демонстрирайки дълбока човешка грижа чрез ненадминати практически действия за устойчиво развитие. Кафето е един от най-специалните сутрешни ритуали, който ни позволява да забавим темпото и да се насладим на всяка глътка „енергия“. Особено в последните вече над 18 месеца, през които домът ни се превърна и в офис пространство. Освен това времето, споделено с най-любимите ни хора, е все по-ценно. Затова от Nespresso ви предизвикват да изразите своята обич с чаша кафе. Ще си позволим да отбележим, че широката гама от кафемашини със свеж и иновационен дизайн са перфектен подарък за всеки.

Сегментът на Nespresso варира от базови модели (като Essenza Mini и Inissia Ruby Red), за любителите на класическо, ароматно еспресо, до по-комплексни машини (например Lattissima one и Atelier), предлагащи възможност за приготвяне на повече видове напитки у дома. Общото между всички е, че перфектно допълват и подобряват аромата, крема и вкуса на Nespresso Grand Cru кафета. Системата Nespresso, изразяваща се във взаимодействието между Nespresso машината и капсулата, позволява на производителя да контролира с швейцарска прецизност всяка променлива в уравнението, за да достави перфектното кафе, чаша след чаша.

2 2

Лимитираната празнична колекция „Даровете на гората“ е вече достъпна в търговската мрежа. Официалните магазини на Nespresso в България се намират на бул. "Черни връх" 100, в Парадайс Център и на бул. "Ситняково" 48, в Сердика Център. Продуктите им може да намерите и онлайн на www.nespresso.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още