IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гугенхайм и You Tube в общ проект

Конкурс за креативно видео, качвано в последните 2 години на сайта на You Tube, ще даде възможност на талантите да блеснат в мрежата

10:18 | 15.06.10 г.
Гугенхайм и You Tube в общ проект

Когато стартира сайтът You Tube, той е възприет като уеб версия на предаванията по телевизията за най-забавните домашни видео клипове.

С времето проектът се превръща в нещо повече – техниката се развива и хората започват да правят все по-добри любителски и професионални клипове, които качват онлайн.

Именно в желанието си да се насочи по-скоро към изкуството, отколкото към аматьорското домашно творчество, сайтът YouTube, съвместно с известните музеи Гугенхайм, стартира конкурс, с който ще потърси най-креативните онлайн видео клипове и ще разшири представата за това какво всъщност може да бъде видеото.

Проектът "YouTube Play. A Biennial of Creative Video” стартира на 14 юни и ще покаже 20 избрани видео проекта, подбрани от интернет потребителите. Видеата ще бъдат излъчени едновременно в музеите на Гугенхайм в Ню Йорк, Берлин, Билбао и Венеция.

"Творческото видео е една от най-предизвикателните и иновативни възможности пред човек да разкрие възможностите и интересите си,“ казва директорът на фондацията "Соломон Гугенхайм" Ричард Армстронг пред Ройтерс. „Конкурсът ни дава шанс на всички, които имат достъп до компютър и интернет.“

Видео надпреварата няма за цел да покаже „какво е сега“, „ние търсим какво предстои“, казва заместник директорът на Фондацията Нанси Спектър, наблягайки на „възможността за превръщане на музеите в нов вид медия.“

Надпреварата е отворена за всеки, който има интерес към видео клиповете, независимо дали аматьорски или професионален. Крайният срок за участниците е 31 юли. До тогава те ще могат да подберат ново или старо видео от последните две години от сайта на You Tube. Видеата трябва да са максимум 10 минути и да са придружени с писмено изложение.

На края ще бъдат избрани 200 финалисти. 20 от тях ще бъдат излъчени от жури, в което ще влязат едни от най-известните актьори, режисьори, дизайнери и музиканти. Клиповете победители ще бъдат показани в музеите Гугенхайм.

YouTube обяви, че след като журито избере 20-те най-добри видео клипове, организаторите ще се погрижат спечелилите да се сдобият с международна слава.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още