IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Положителни отзиви генерираха $60 млн. приходи за премиерния уикенд на „Генезис“

Бюджетът на филма е 150 млн. долара, а за маркетинг са отпуснати над 100 млн. долара

11:45 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Warner Bros
Снимка: Warner Bros

Трилър фантастиката на Warner Bros “Генезис“ (“Inception“) оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 60,4 млн. долара през премиерния си уикенд, съобщиха световните агенции.

Успехът на лентата се дължи до голяма степен на положителните отзиви на критиците в средствата за информация, отбелязва AP.

В класацията на 250-те най-добри филма на IMDB „Генезис“ вече заема трето място със средна оценка на ползвателите на IMDB от 9 точки. Филмът е изпреварен само от „Изкуплението Шоушенк“ и „Кръстникът“.

Лентата е режисирана от Кристофър Нолан, а главната роля е поверена на Леонардо ди Каприо. Филмът е продуциран от Ема Томас, която освен съдружник, е и съпруга на Нолан.

Бюджетът на филма е 150 млн. долара, а за маркетинг са отпуснати над 100 млн. долара.

Анализатори бяха прогнозирали, че през премиерния си уикенд „Генезис“ може да разчита на приходи от 50 млн. долара или най-много 60 млн. долара.

Втората голяма и дългоочаквана премиера през този уикенд бе „Чиракът на магьосника“ на Walt Disney. Тя зае третото място в бокс-офис класацията с приходи от 17,4 млн. долара.

Филмът е базиран върху балада на Гьоте от 1797 година и е продуциран от Джери Брукхаймър, което само по себе си е гаранция за пищна визия и зрелищност. Режисьор на филма е Джон Търтълтауб, а в лентата играят Никълъс Кейдж, Моника Белучи, Джей Баручел, Алфред Молина, Джейк Чери, Тоби Кебел, Тереза Палмър.

Филмът „Аз, проклетникът“ - първата триизмерна анимация на студио Universal, която миналата седмица измести филма „Здрач 3: Затъмнение“ от челното място в бокс-офис класацията в Северна Америка, сега се нареди на втора позиция с приходи от продажбата на билети в размер на 21,57 млн. долара. „Аз, проклетникът“ е разказ за злодей, който иска да открадне Луната.

Третият филм от вампирската сага „Здрач“ заема четвърто място в бокс-офиса с 13,5 млн. долара.

На пето място в класацията с 11,7 млн. долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада е анимацията „Играта на играчките 3“ на Walt Disney.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още