IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Духът на България и в Лас Вегас

Ресторант в меката на хазарта и шоупрограмите предлага традиционни нашенски ястия и атмосфера в духа на народния бит и култура

13:52 | 20.01.11 г.
Духът на България и в Лас Вегас

Как бихте реагирали, ако, отивайки в Лас Вегас, се натъкнете на табела „Magura Restaurant”, а отвътре ви посрещне аромат на мешана скара, чушки бюрек и още традиционни български гозби?

На това пищно и бляскаво място, където е възможно да спечелите или загубите както пари, така и ергенския си живот в рамките на няколко минути, а законите на природата са преодолени с помощта на съвременните технологии, за да бъде направено в центъра на пустинята огромно езеро и фонтана Беладжио, има всичко.

Включително и представители не просто на балканския, а на чисто българския дух с народна музика, ракия и бира, традиционни салати, основни ястия и десерти.

И, както уверяват авторите от сайта Las Vegas Weekly, преживяването си заслужава. Особено за чужденците, които никога не са вкусвали чушки бюрек, карначе, кебапче или кюфте.

Цените на традиционните български ястия са от 4 до 10 долара, а онова, което е направило най-силно впечатление на Джим Бегли, автор на материала за българската механа в Лас Вегас, е кашкаваленото хлебче. Според него това е „сред най-вкусните неща, които се предлагат безплатно в града“, а „мистериозната смесица от български подправки придава на всички ястия неземен вкус“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още