IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Зукърбърг все още живее под наем

Създателят на Facebook все още живее под наем и кара старата си кола, въпреки че състоянието му се измерва на милиарди

15:54 | 24.01.11 г.
<p>Старото жилище на Марк Зукърбърг се отдава под наем за 7 800 долара на месец. <i>Снимка: Flickr Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i>Creative Commons</i></a></p>

Старото жилище на Марк Зукърбърг се отдава под наем за 7 800 долара на месец. Снимка: Flickr Лиценз: Creative Commons

Създателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг за пореден път е сменил жилището си, съобщи сайтът Move. Младият милиардер се е преместил от наемания от него досега апартамент сплощ почти 214 кв. м в къща, която е със 139 кв. м по-голяма.

Новото жилище с площ 353 кв. метра, което Марк Зукърбърг е наел, както и старият му апартамент, се намира в гр. Пало Алто, смятан за исторически център на Силициевата долина. То е разположено близо до Станфордския университет. Домът е с пет стаи и 4 бани.

В класацията на списание Forbes на най-богатите хора в САЩ Марк Зукърбърг заема 35-о място. Състоянието му се изчислява на 7 млрд. долара. Фактът, че Зукърбърг и досега не си е купил собствено имение, както са направили Бил Гейтс и Стив Джобс, а се мести от квартира на квартира, учудва мнозина. Младият богаташ явно е почитател на ниските разходи, защото все още продължава да кара старата си Honda Acura за 13 хил. долара, припомня изданието Mirror.

На сайта Move е отбелязано още, че апартаментът, който преди наемаше Марк Зукърбърг, сега се предлага срещу месечен наем от 7 800 долара. В него основателят на Facebook живя две години, припомня сайтът.

Зукърбърг не е единственият богаташ, който предпочита да живее скромно и да не харчи за голямо имение. Американският инвеститор и филантроп Уорън Бъфет например все още живее в къща с пет стаи в Омаха, Небраска, която купил през 1957 година за 31 500 долара, пише The Daily Mail.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още