IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на милионерите във Великобритания въпреки голямата безработица

До 2020 година броят на хората, които ще влизат в графата „милионери“, в Обединеното кралство ще бъде 826 хиляди души

10:38 | 21.03.11 г.
Ръст на милионерите във Великобритания въпреки голямата безработица

Броят на милионерите, които живеят във Великобритания, е нараснал със 17% през последните две години, след като световната икономика започна да се възстановява от кризата през 2008 година, пише Ройтерс.

От британската финансова компания Barkleys Wealth съобщиха, че в края на 2010 година във Великобритания е имало 619 хил. милионери, докато през 2008 г. броят им е бил „едва“ 528 хил. души. За определяне на богаташите е взета и стойността на недвижимото им имущество.

Анализаторите добавят, че до 2020 година броят на богаташите ще нарасне с още една трета спрямо сегашния. Това означава, че след девет години в Обединеното кралство ще има близо 826 хиляди милионери.

Резултатите от изследването сочат голям контраст, свързан с нестабилността на британската икономика, за която официалната статистика по-рано през март показа, че броят на безработните британци през януари е нараснал до най-високите си нива от 1994 г. насам.

„Въпреки че страната ни преживя една от най-големите рецесии, случвали се някога на икономиката ни, тези данни показват, че процесът по създаване на ново богатство започва да се възстановява и тази тенденция ще остане стабилна“, казва Дейвид Семая, управител на Barkleys Walth UK & Ireland Private Bank.

“Дори и с продължителната несигурност и новия ни икономически пейзаж, има индикации, че увереността се връща у хората и че подобрението на инвестиционните условия ще бъде фактор, окуражаващ предприемачите да потърсят начин да разширят бизнеса си или да го препозиционират“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още