IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лео ди Каприо е най-добре платеният актьор на Холивуд

Приходите му са 77 млн. долара и се дължат на интелигентни и не винаги задължително направени избори, твърдят от Forbes

11:24 | 02.08.11 г.
<p>
	Леонардо ди Каприо е спечелил най-много пари в Холивуд през миналата година<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Леонардо ди Каприо е спечелил най-много пари в Холивуд през миналата година. Снимка: Ройтерс

Леонардо ди Каприо и Джони Деп оглавяват класацията на най-добре платените актьори в Холивуд, съобщи електронният вариант на американското списание Forbes.

„Кариерата в Холивуд се гради от интелигентни (и не винаги задължително направени) избори“, се посочва в годишния преглед на най-добре платените филмови звезди.

Списанието се аргументира, че Ди Каприо и Деп, които са начело в класацията със съответно 77 млн. долара и 50 млн. долара, са живото доказателство за това.

Адам Сандлър, който е спечелил 40 млн. долара, заема третото място, докато Уил Смит и Том Ханкс са по петите му със съответно 36 млн. и 35 млн. долара.

Според Forbes Сандлър е сред най-сигурните неща в Холивуд и макар филмите му да са недолюбвани от критиците, те са популярни сред зрителите.

Въпреки, че Смит в един момент се концентрира повече върху семейството си, той успя да остане в петицата на най-добре платените актьори.

Ди Каприо, който се изстреля до първото място от петото през миналата година, има два касови хита - "Генезис" и "Злокобен остров" с общи приходи от над 1 млрд. долара. В следващия си филм той ще играе бившия шеф на ФБР Едгар Хувър  в биографичния филм на Клинт Истуд „J. Edgar” и има запазена роля във „Великия Гетсби“.

Деп, който през миналата година оглавяваше класацията, продължава да продава билети чрез образа на капитан Джак Спароу от „Карибски пирати“.

Forbes е съставил класацията на приходите след разговори с агенти, адвокати, продуценти и известни играчи от филмовата индустрия за евентуалните приходи на всеки актьор през финансовата година, приключила на 30 април. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още