IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото Bentley намери купувач, платил 962 хил. долара

Автомобилът от 1921 година е бил продаден на търг в понеделник, липсват данни за новия собственик

19:52 | 24.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Първото Bentley намери купувач, платил 962 хил. долара

През 1921 година в Крю, Англия, от производствената линия слиза първият автомобил с марката Bentley. Той, заедно с още един, са били тестовите модели на компанията, а третият на практика става първата кола с тази марка, която е била продадена на купувач.

През същата тази 1921 година автомобилът е бил продаден за 1 150 британски лири. На база тогавашния валутен курс това се е равнявало на цената на три автомобила от модела Т на Ford.

Погледнато в ретроспекция, покупката на този автомобил е добра инвестиция. Причината – в понеделник първото произведено Bentley e било продадено за 962 500 долара, съобщава Motor Authority.

Третият автомобил, слязъл от поточната линия, е не само първото продадено Bentley, но вероятно и най-добре запазеният екземпляр от първите серии на марката. Макар автомобилът да е бил в движение чак до 40-те години на миналия век, то по купето му не са правени реминти.

Колата е била препродадена през 60-те години, когато е минала през частична реставрация. Запазени са били оригиналните двигател, купе и скоростна кутия, което допълнително добавя стойност към автомобила.

На този етап липсват данни за новия собственик на возилото.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
varna
преди 12 години
Поне да бяхте показали Бентлито - ще рече човек, че е много трудна работа да качите една фотография...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още