IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Здрач: Зазоряване: Част 1" е отново лидер по кината в Северна Америка

Сагата "Здрач" е сред най-доходоносните холивудски начинания и досега е донесла на създателите си над 2 млрд. долара

11:54 | 05.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кадър от филма.<em> Снимка:</em> <em>outnow.ch</em></p>

Кадър от филма. Снимка: outnow.ch

Четвъртият филм от вампирската сага "Здрач" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка за трета поредна седмица с 16,9 млн. долара приходи от продажба на билети, съобщиха световните информационни агенции.

Приходите от продажбата на билети за "Здрач: Зазоряване: Част 1" по света са 40,2 млн. долара за седмицата. Така след третата си седмица в киносалоните "Здрач: Зазоряване: Част 1" спечели 588,3 млн. долара от продажба на билети.

Сагата "Здрач" е сред най-доходоносните холивудски начинания. Досега излезлите на екран филми са донесли на създателите си над 2 млрд. долара в световния бокс-офис. Втората част на последния филм ще излезе по кината през ноември 2012 г.

На второ място в бокс-офис класацията за САЩ и Канада е филмът "Мъпетите" с приходи от 11,2 млн. долара. На трето място е "Юго" с приходи от 7,6 млн. долара.

Следват 3D анимацията "Тайните служби на Дядо Коледа" и "Весели крачета 2" с приходи съответно от 7,4 млн. и 6 млн. долара. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още