IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Лопес e най-влиятелнaта знаменитост в света за 2012 г.

Певицата изпревари медийния магнат Опра Уинфри и миналогодишната победителка Лейди Гага

11:47 | 17.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Според Fobres Дженифър Лопес е спечелила през последните 12 месеца 52 млн долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според Fobres Дженифър Лопес е спечелила през последните 12 месеца 52 млн долара. Снимка: Ройтерс

Дженифър Лопес оглави годишната класация на списание Forbes на 100-те най-влиятелни знаменитости в света, съобщи Ройтерс.

Певицата изпревари медийния магнат Опра Уинфри и миналогодишната победителка - колежката си Лейди Гага.

42-годишната певица и актриса изненадващо излезе напред с 50 места в сравнение с миналата година в класацията, която Forbes съставя на базата на приходите от дейността, медийното присъствие и популярността в социалните мрежи.

Списанието оценява приходите на Дженифър Лопес през последните 12 месеца на 52 милиона долара. Певицата ги е получила от концерти, като съдия на популярното телевизионно шоу за таланти "American Idol" , от новата си линия облекла и от предстоящото си турне.

Опра Уинфри, която се бори да наложи собствената си телевизионна мрежа OWN TV, след като прекрати миналата година 25-годишното си участие в "Шоуто на Опра Уинфри", запазва втората си позиция от миналата година.

Според Forbes Уинфри е спечелила за 12 месеца 165 млн. долара.

Канадската попзвезда, 18-годишният Джъстин Бийбър също запази миналогодишното си място в класацията. През 2011 г. той дебютира под номер 3. Приходите на Бийбър през годината са възлезли на 55 милиона долара. Тийн сензацията се представя не само като успешен изпълнител, но и като добър инвеститор, влагайки средства в услугата Spotify.

Поп звездата Риана е включена за пръв път в класацията (под №4) с приблизителни приходи от 53 милиона долара, дължащи се на серията от хитове като "We Found Love" и "Talk That Talk", а също на участието си в реклами на компании като Nivea и Vita Coco.

След като миналата година оглавяваше класацията на най-влиятелните знаменитости в света, тази година Лейди Гага се срина до пета позиция с печалби от 52 милиона долара. На шесто място е новият съдия в телевизионното предаване "The X Factor" Бритни Спиърс.

Звездата се завърна в класацията, от която бе отпаднала миналата година. През последните 12 месеца тя е спечелила около 58 милиона долара, като приходите идват предимно от успешното й турне.

Ким Кардашиян също дебютира в класацията на Forbes под номер 7. Нейните приходи възлизат на 18 милиона долара - най-ниската сума сред класираните на първите 10 места звезди.

Общо звездите, намерили място в Топ 100 от 2012 година, са спечелили 4,4 милиарда долара. А това е малко по-малко от миналата година, когато приходите възлизаха на 4,5 милиарда долара.

Още подобни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още