IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рядък модел Mercedes-Benz ще бъде продаден на аукцион

Очаква се цената на автомобила да стартира от 2,33 млн. долара

12:36 | 19.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
 Рядък модел Mercedes-Benz ще бъде продаден на аукцион

Известната с традициите си в предлагането на редица велики открития в областта на колекционерските автомобили аукционна къща Bonhams ще предложи на предстоящ фестивал един от най-редките модели на Mercedes-Benz от миналия век, информира сайтът bornrich.com.

Колекционерският спортен автомобил от типа „S” е известен сред ценителите на марката като „Изгубеният Mercedes”.

Колата ще бъде показана по време на автомобилния фестивал на аукионната къща Goodwood Revival на 15 септември т. г. 

Автомобилът, който беше открит наскоро, е напълно запазен и все още е притежаван от семейството на същия собственик, който я е регистрирал през май 1928 г.

Произведена в Германия, легендарната серия Mercedes ‘S’ от късните 20 години на миналия век всъщност е отговорна за повторното установяване на добрата репутация на Mercedes по отношение на производството на бързи, луксозни и висококачествени леки автомобили.

Днес редките и запазени модели коли са ценени повече от всякога. „Изгубеният Mercedes” ще бъде атрактивна възможност за всеки колекционер, като цената му се очаква да стартира от 2,33 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още